Élet-Stílus

Megbüntették a Fradit

admin
admin

2006. 10. 10. 16:19

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának keddi ülésén szóba került az Ferencváros ügye is. A testület szerint az egyesület megszegte a szövetség alapszabályát, és ezért eltiltotta a nemzetközi meccsektől, és pénzbüntetést is kiszabott.

A bizottság megállapította, hogy a klub elkövette a fegyelmi vétséget, megszegte azon alapszabályt, amely tiltja, hogy a klub a szövetség határozatát polgári bíróság előtt megtámadja. Szankcióként a klubot 2007. június 30-ig valamennyi nemzetközi mérkőzéstől és rendezvénytől eltiltotta , továbbá 25 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta. Az összeget a határozat kézhezvétele után számított három napon belül kell fizetnie, ám amennyiben az FTC fellebbez a döntés ellen, ez a határidő kitolódik

Petró László az egyesület jogi képviselője a 100% Fradinak elmondta, hogy az FTC természetesen fellebbezni fog az ügyben, és ennek halasztó hatálya van.

Az előzmények

Az FTC első osztályú licencét a másodfokú licencadó bizottság július 13-án visszavonta, majd saját határozatát megváltoztatva 17-én mégis újra megadta. Ezt követően az MLSZ feloszlatta a testületet, és hatályon kívül helyezte annak határozatait. Az új fellebbviteli testület később úgy döntött, hogy az FTC-nek nem adja meg a licencet.

A zöld-fehérek nem nyugodtak bele a határozatba, melyet jogszerűtlennek tartanak, és három fórumon, az európai szövetségnél (UEFA), a Legfőbb Ügyészségen és a Fővárosi Bíróságon harcolnak az igazukért. Utóbbi szeptember 5-én, első fokon a testületet feloszlató határozatot, valamint az új testület licencet megtagadó határozatát megsemmisítette, de a felperes FTC Zrt. keresetét egyebekben elutasította, azaz nem állapította meg, hogy az eredeti döntés értelmében az FTC rendelkezik a licencjoggal. Az MLSZ fellebbezett.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.