Élet-Stílus

Török veszedelem, újabb vereség

A magyar labdarúgó-válogatott második hazai Európa-bajnoki selejtezőjét is elveszítette: szombat este, szerény érdeklődés mellett 1-0-ra kapott ki Törökországtól a Puskás-stadionban.

A győztes gól:

39. perc: Servet Cetin csúsztatott meg egy előreívelt török szabadrúgást, a kaputól 4 méterre álló Tuncay Sanli spiccel még belepiszkált a labdába, amely Király Gábor felett a hálóba hullott, 0-1.

A jelek szerint a bosnyákok legyőzése is kevés volt ahhoz, hogy a magyar szurkolók megbocsássák a norvégok elleni szenvedést, amely súlyos, 4-1-es vereséggel párosult. Bántóan kevesen, mindösszen nyolcezren voltak kíváncsiak a Törökország elleni mérkőzésre, több szektor is teljesen üresen maradt, igen szomorú látványt nyújtott így a Puskás-stadion.

A vendégeket ez persze hidegen hagyta, a kezdősípszó után rögvest letáboroztak a magyar térfélen és láthatóan jól érezték ott magukat, azzal együtt, hogy komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. A magyar válogatott ritkán jött ki a törökök szorításából, igaz, az egyik ilyen alkalommal könnyen megszerezhette volna a vezetést, amennyiben Dárdai Pál egy formás kontratámadás végén eltalálja a kaput. A csapatkapitány később elárulta, roppant peches volt, megcsúszott a lövése pillanatában.


A másik oldalon a “csúszás” gólt eredményezett: a 39. percben Servet Cetin csúsztatott meg egy felívelt szabadrúgást, Tuncay Sanli a levegőben úszva, spiccel még belepiszkált a labdába, amely végül a kapu bal oldalában pihent meg. Néhány perccel később Arda Turan került ziccerbe, Király Gábor azonban ura volt a helyzetnek és bravúrral védett. “Bátrabbnak kell lennünk a folytatásban” – adta ki a jelszót a szünetben Détári Lajos szövetségi edző.


A második félidőben már valamivel jobban is játszott a Bozsik-csapat (Gera Zoltán szabadrúgásánál már csak a felsőlécen múlott az egyenlítés), ezzel együtt a törökök végig uralták a mérkőzést és megérdemelten nyertek, sőt, a találkozó hajrájában – amikor már fellazult az addig sem sziklaszilárd hazai védelem – még növelhették is volna a különbséget.


A lefújás után Bozsik Péter azt magyarázta, hogy játékosainak a védekezés mellett alig maradt erejük a támadásokhoz, és amikor megszerezték a labdát, akkor sem vállaltak fel kockázatot. A
Török veszedelem, újabb vereség 1

Vanczák Vilmos nem kímélte magát (MTI)

szövetségi kapitány elismerte: a törökök jobbak, mint mi; technikailag képzettebbek, gyorsabbak és erősebbek. A magyar válogatott szerdán, Máltán javíthat.

Eb-selejtező, C-csoport:
Magyarország-Törökország 0-1 (0-1)
Gól: Tuncay (39.)
Magyarország: Király – Fehér, Vanczák, Juhász R. , Éger – Tóth B., Dárdai, Halmosi (Kabát, 46.; Komlósi, 76.) – Gera, Huszti – Torghelle (Szabics, 83.)
Törökország: Rüstü – Hamit Altintop, Servet, Gökhan, Üzülmez – Sabri, Gökdeniz (Hüseyin, 64.), Aurelio, Tuncay – Hakan Sükür, Arda (Topuz, 91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik