Élet-Stílus

Fillár István az év színésze Pécsett

Fillár István kapta a Pécsi Nemzeti Színház idei közönségdíját. A színész az elismerést a teátrum Hűtlen hűség című előadásának premierje előtt vehette át a baranyai megyeszékhelyen pénteken.

A British American Tobacco Hungary (BAT) által alapított és Pécsett az év színészének is nevezett közönségdíjat tizenkettedik alkalommal ítélték oda az elmúlt évadban a nézők által a legjobb teljesítményt nyújtó művésznek. A 2005/2006-os évadban összesen 2520 néző töltötte ki és dobta be a belépőjegye mellé kapott szavazócédulát, közülük 298-an voksoltak Fillár Istvánra, akit immár harmadik alkalommal tüntettek ki a pénzjutalommal is járó díjjal.

A művész a nézők szeretete mellett rangos szakmai elismeréseket is magáénak tudhat: munkásságát eddig a Szendrő Józsefről és Őze Lajosról elnevezett díjakon kívül a Budapesti Tavaszi Fesztiválon odaítélt kitüntetéssel és tavaly Jászai Mari-díjjal ismerték el.

Az év színészét egyebek mellett a Macskafogó Grabowskijaként, Cyranóként, vagy az Anconai szerelmesekben Luigi de Soróként ünnepelhette a közönség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik