Élet-Stílus

Sztárparádé a jótékonysági koncerten

Öt kiemelkedően tehetséges, számos nemzetközi díjat nyert fiatal magyar muzsikus ad jótékonysági koncertet október 29-én a Művészetek Palotájában.

Az esti koncert műsora:


Mozart: Figaro házassága – nyitány
R. Strauss: Esz-dúr kürtverseny, op. 11 (Zempléni Szabolcs – kürt)
Saint-Saëns: Introduction et Rondo capriccioso, op. 28 (Kelemen Barnabás – hegedű)
Ravel: Tzigane (Kokas Katalin – hegedű)
Sarasate: Navarra két hegedűre és zenekarra (Kelemen Barnabás és Kokas Katalin – hegedű)Csajkovszkij: Rokokó-variációk, op. 33 (Fenyő László – gordonka)
Liszt: A-dúr zongoraverseny (Zsoldos Bálint – zongora)
Kodály: Galántai táncok

Egy-egy parádés versenyművel lép pódiumra Fenyő László, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Zempléni Szabolcs és Zsoldos Bálint a Hamar Zsolt vezette Danubia Szimfonikus Zenekarral a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Fiatal sztárjainkat külön-külön már többször hallhattuk Budapesten, de így együtt még soha.

A koncert abban a tekintetben is különleges, hogy a jegyvásárlással nemcsak saját magunkat, hanem egy hátrányos helyzetű gyermeket is megajándékozhatunk egy felejthetetlen koncertélménnyel.

A hangverseny egyik rendezője a Jeunesses Musicales Hungary – az Ifjú Zenebarátok Magyarországi Szervezete évtizedek óta meghatározó szerepet vállal a fiatal muzsikusok pályájának elindításában, valamint a klasszikus zenéhez nehezebben hozzájutó fiatalok zenével való megismertetésében. A másik rendező, a Fidelio Média Kft. pedig a hazai klasszikus és jazz élet egyik legjelentősebb szereplője, az írott és az elektronkus sajtón keresztül a hazai zenei élet szinte valamennyi szereplőjének rendszeres partnere.

Az egész napos program reggel tízkor kezdődik. A Művészetek Palotája szokásos ingyenes, Cifra Palota elnevezésű családi rendezvénye e napon egyaránt várja a fogyatékkal élő és ép gyerekeket kézműves foglalkozással, táncházzal, kreatív játékokkal, színpadi műsorokkal. Délután három órától a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermekek hallgathatják meg az esti koncert rövidített műsorát a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik