Élet-Stílus

Kutyákkal a filmkalózok ellen

Lucky és Flo, a két labrador retriever a Motion Picture Association of America filmes szakmai szervezet legújabb fegyvere a kalózkodás elleni harcban: a kutyákat DVD-lemezek kiszaglására képezték ki.

A legjelentősebb amerikai stúdiókat képviselő lobbycsoport, a The Motion Picture Association of America (MPAA) adatai szerint 2005-ben mintegy 1,3 billió forintnak megfelelő 6,1 milliárd dolláros veszteséget okozott a filmek és televíziós műsorok illegális másolása DVD-re és más adathordozókra. Ebből 2,4 millárd dollárt tett ki a mozifilmek hamisítása videokazettára, DVD-re vagy video CD-re.

A szervezet évek óta harcol a globális kalózkodás ellen, így például júliusban a Red Card – Piros lap – fedőnevű akció során 6,7 millió kalózlemezt foglaltak le az ázsiai és a csendes-óceáni térség tizenkét államában.

Lucky és Flo optikai lemezek után fog szaglászni személyi poggyászok és konténerek között, így segít majd megakadályozni, hogy a lemezek eljussanak az illegális gyárakba, ahol a kalóz anyagok sokszorosítását végzik. Előbb azonban a két labrador világkörüli turnéra indul olyan városok érintésével, mint Hong Kong vagy Szingapúr, akárcsak a legújabb filmjüket reklámozó sztárok.

A kutyák keresztül-kasul bejárják az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Mexikót, de eljutnak a közel-keleti Dubaiba is, hogy bemutassák tudásukat a vámosoknak és más tisztségviselőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik