Élet-Stílus

Az erdők fejedelme

Haszonjárműből is lehet komfortos, sőt fényűző életmódautót építeni, vallja a Toyota, és elmélete bizonyításaként elkészítette az új Hilux luxusverzióját.

Tavalyi megújulása során formailag kifinomultabb, elegánsabb irányba mozdult el az úttalan utak királyaként ismert, negyvenéves hagyományra visszatekintő Hilux. Az idei frissítés során pedig műszakilag is kiteljesítette az így megelőlegezett profilváltást.

Ennek első lépéseként átdolgozták a motorkínálatot. A korábban két teljesítményszinten kínált, 2,5 literes hajtómű mostantól egyetlen, 120 lóerőre izmosított változatban kapható. Így egyaránt alkalmas a tradicionális haszonjármű szerepre, valamint az Európában is egyre elterjedtebb hobbicélú használatra.


Az erdők fejedelme 1

Az igazi változást azonban a vadonatúj, 3,0 literes D-4D dízelerőforrás bevezetése hozta el. A legendás Land Cruiser luxusterepjáróból ismert blokk közeli rokonát második generációs, közös nyomócsöves befecskendező-rendszer, valamint minden körülmények között homogén keveréket garantáló örvénylésszabályozás teszi messzemenőkig kulturálttá és lehengerlően erőssé. 171 lóerős maximális teljesítménye, széles sávban jelentkező, 343 Nm-es forgatónyomatéka terepen és aszfaltúton egyaránt több mint elegendő erőtartalékot jelent az autónak, nem mellesleg igen csekély károsanyag-kibocsátás mellett. A modell végsebessége eléri a kategóriában elismerésre méltó 170 km/órát, az átlagos üzemanyag-fogyasztás mindössze 8,3 liter száz kilométerenként.

A Toyota az elmúlt években elterjedt szabadidőjárművek, mint például a kompakt RAV4 vagy a luxus Land Cruiser alternatívájának szánja az ily módon felhizlalt Hiluxot, amely vonzó lehet a komoly terepképességre és őszinte, robusztus megjelenésre vágyó, ugyanakkor a kényelemhez is ragaszkodó, aktív vásárlók körében. E célcsoport kívánalmainak messzemenőkig megfelel a modern, személyautós rajzolatú műszerfal, a 3,0 literes D-4D motorhoz egyedüliként kínált tágas, négyajtós, ötszemélyes Double Cab felépítmény, illetve az opcióként választható négyfokozatú automatikus sebességváltó.


Az erdők fejedelme 2

A kizárólag négykerék-hajtással rendelhető csúcsmotorhoz magas színvonalú kivitelezés is jár. Ez az új színválaszték mellett többek között térhatású Optitron műszerekben és multifunkciós kijelzőben testesül meg. Az igazán igényes autósokra is gondolt a Toyota: az újonnan bevezetett SR-X kivitel túlzás nélkül prémiumkörnyezetet teremt bőrkárpitozásával, krómozott karosszéria-kiegészítőivel, DVD-alapú navigációs rendszerével, valamint egyedi könnyűfém keréktárcsáival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik