Élet-Stílus

Persányi megválhat 23 autótól

admin

2006. 09. 22. 14:25

Három iskola diákjai fogadtak a környezetvédelmi miniszterrel, hogy a tanév végéig nyolc százalékkal csökkentik üvegházgáz-kibocsátásukat. Ha a gyerekek nyernek, Persányi Miklós hetente egyszer gyalogol, és megválik a tárca 23 gépkocsijától - közölte az MTVSZ.

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium és a szegedi Tömörkény István Gimnázium diákjai fogadást kötöttek Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszterrel. A Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ) akciója egy tanév végéig tartó klíma-energia program, amelynek lényege, hogy az iskolák fogadnak a környezetvédelmi miniszterrel: a tanév végéig 8 százalékkal csökkentik üvegházgáz-kibocsátásukat.

Ha a gyerekek nyerik meg a fogadást, cserébe a környezetvédelmi miniszter végrehajtja vállalását: hetente egy alkalommal programjára gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel megy el, és nem használja hivatali gépkocsiját. Kikapcsolja a Tv-, videó-készülékén a stand-by állapotot, és inkább mindig újraindítja. Üdítő és ásványvíz helyett csapvizet iszik. A minisztérium gépkocsi állományából elad 23 autót, illetve a KvVM-ben palackok, szénsavas italok helyett vizes kancsók használatát írja elő.

2000-ben 16 ország 88 iskolája vett részt a The Bet elnevezésű kampányban, ahol a gyerekek Margot Wallström akkori környezetvédelmi biztossal szemben megnyerték a fogadást, aki ennek következtében egy hónapon keresztül kerékpárral járt dolgozni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.