Élet-Stílus

Folytatódik a Dodge-invázió

A Caliber után újabb modellt tervez az európai autópiac számára a Dodge. Az első képeket már be is mutatták az Avengerről.

Jövő héten, a Párizsi Autószalonon mutatkozik majd be az Avenger Concept, amelyből 2008-ra készül el a sorozatgyártású modell. Ahogy a Caliber is, úgy az új Dodge is a sportos irányzatot követi, de míg az az alsó középkategóriába érkezik, addig az Avanger, a VW Passat, Opel Vectra stb. által meghatározott középkategóriát célozza.

Az Avenger Concept magán viseli a tipikus Dodge jegyeket, a nagy, sarkos lámpatesteket, kereszt formájú hűtőmaszkot. A kocsi amerikai izomautó hatását kelti, olyan mintha a Charger európai változata lenne.

Egyszerű, de erőteljes formák, hosszú orr, rövid csomagtartó fedél, elnyújtott karosszéria és viszonylag kis üvegfelületek jellemzik. Vélhetően a tanulmányautó szinte tökéletesen megegyezik a két év múlva érkező széria gyártmánnyal, még a 19 colos könnyűfém felnik sem elképzelhetetlenek.

Az európai ízlésnek megfelelően az Avenger Concept a Caliberben is alkalmazott, a Volkswagentől származó 2.0 literes, 140 lóerős turbódízel motorral mutatkozik be. Ezen kívül lesz egy 175 lóerős négyhengeres, illetve egy 192 lóerős Flex-Fuel V6-os, ami nemcsak normál benzinnel, de etanollal is képes üzemelni. A csúcsváltozatot eleinte a 3,5 literes V6-os erőforrás jelenti, ez 240 lóerőt tud majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik