Élet-Stílus

Pénteken ingyenes a BKV

Budapesten pénteken az Európai Mobilitási Hét zárónapján nem lesznek forgalomkorlátozással járó utcai rendezvények, viszont ingyen lehet utazni a BKV járművein – közölték a BKV, illetve a rendezvény szervezői az MTI-vel.

László János és Kovács László csütörtökön elmondta, hogy a rendőrség kérésére döntöttek úgy, hogy lemondják az Andrássy útra tervezett egész napos programsorozatot és az esti fővárosi biciklis felvonulást is. Mivel az autómentes hét pénteken zárul, így ennek keretében idén már nem szerveznek utcai programokat – jegyezték meg. Elvitték az utcai események a mobilitási hét programjait – tette hozzá László János.

Schimmer Erzsébet, a BKV szóvivője közölte, hogy a főpolgármester bejelentésének megfelelően pénteken egész nap nem kérik a jegyeket a BKV járatain utazóktól.

Megerősítette a cégvezetés azon korábbi nyilatkozatát, miszerint e napon a 350 jegyellenőr egy részét szabadságolják, lesznek azonban olyanok is, akiket más feladattal, például a metró biztonsági szolgálata segítésével bíznak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik