Élet-Stílus

Párizsban mutatkozik be az új Mondeo

Megjelent az első kép az új Ford Mondeóról. A tanulmányként bemutatkozó kocsi megörökölte az Iosis lendületes formáit.

Párizsban mutatkozik be az új Mondeo 1

Az új Mondeo (vezess.hu)




Párizsban mutatkozik be az új Mondeo 2

Felismerhetõ az Iosis formája (vezess.hu)

Úgy hírlett, hogy jövő héten a Párizsi Autószalonon már a sorozatgyártású Ford Mondeót leplezik le, ám egyelőre csak a szériamodellhez közeli tanulmányautóval érkezik a gyár. Ha eltekintünk a lökhárítóktól, a méretes felniktől, illetve a LED-es lámpáktól, akkor a sorozatgyártású autót láthatjuk.

Bár az Iosis egy sportos kupé volt, a Mondeo pedig egy családi limuzin, illetve kombi, a tervezőknek az ígéretnek megfelelően sikerült átmenteni a formajegyeket. Az új Mondeo dinamikus megjelenésű, ami a masszív sárvédőíveknek, az emelkedő övvonalnak és az ugyanakkor szűkülő üvegfelületeknek köszönhető. Hátul az S-Maxéhoz hasonló lámpákat kap a kocsi.

2007-ben kerül piacra az autó, amely az S-Max, illetve a Galaxy padlólemezére épül. Akkor természetesen már nemcsak kombi, de limuzin karosszériával is elérhető lesz majd.

A Mondeo számára kezdetben a 2,0 literes benzines lesz az alapmotor 145 lóerővel, ami mellett a Focus ST-ből származó 2,5 literes, öthengeres, 220 lovas turbómotor is bekerül a kocsiba.

Elsősorban a dízelpalettára koncentrál a Ford, hiszen a két benzines mellé négy gázolajos erőforrást terveznek. Az 1,8-as TDCi 100 és 125, a 2,0 literes pedig 140 lóerős változatban lesz elérhető. Emellett a Peugeot 607-ből, illetve a Jaguarból ismert 2,7-es V6-os bevetését is fontolgatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik