Élet-Stílus

Megújult és kibővült a TANTUSZ

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) kibővítette a hazai hírközlési piac valamennyi szolgáltatását bemutató portálját, a TANTUSZ-t, jelentette be Pataki Dániel, az NHH elnöke a szerdai sajtótájékoztatón.

A hatóság a piaci verseny élénkítése, a piaci verseny tisztaságának megőrzése mellett kiemelten fontos feladatának tekinti a fogyasztók hiteles és alapos tájékoztatását. A www.tantusz.nhh.hu címen elérhető portált az NHH 2005 novemberében hozta létre. A TANTUSZ kezdetben a három magyarországi mobilszolgáltató tarifái közötti eligazodást segítette – és a nagy siker jelezte, hogy a fogyasztók igénylik a pontos tájékoztatást. A nagy érdeklődés nyomán az NHH 2006 tavaszán a TANTUSZ-t szélessávkereső alkalmazással, majd a turisztikai szezon kezdetére a roaming tarifákat bemutató szolgáltatással egészítette ki.

Az eddig már több mint 2 millió alkalommal meglátogatott www.tantusz.nhh.hu portál most a vezetékes telefonszolgáltatók tarifáit összehasonlító, illetve a kábeltelevíziós szolgáltatók elérhetőségét bemutató modulokkal bővült ki – és ezzel gyakorlatilag a hírközlési szektor minden alapvető szolgáltatását, területét lefedi.

Az új alkalmazások közül a TANTUSZ vezetékes telefonos tarifa-összehasonlító a vezetékes telefonszolgáltatók egyéni előfizetők számára nyújtott csomagjait tartalmazza. A program a mobiltelefonos tarifa-összehasonlítóhoz hasonlóan az egyes felhasználók saját telefonálási szokásai, illetve a felhasználó által bevitt forgalmi adatok alapján végez költségbecslést és keresi meg a bevitt adatok alapján a legalacsonyabb költségű csomagokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik