Élet-Stílus

Veri a Jaguár a japánokat

Minőség tekintetében általában a japán autók vezetik a statisztikákat, s néha egy-két német prémiummárka becsusszan még. Most meglepetésre egy német felmérésben brit győztest hirdettek.

Az Auto Zeitung német szaklap felmérésében a Jaguar végzett az első helyen a minőség tekintetében az európai és japán luxusautók között. Több mint 30 000 olvasó döntése alapján győzött a Jaguar. Harminchárom márka vett részt a felmérésben, mely a megbízhatóság, és a termék- és szervizminőség alapján osztályozta a márkákat.

A Jaguar mind termékminőségben, mind a szervizhálózat minőségi kiszolgálásában az igen megtisztelő első helyen zárt. Figyelemre méltó, főleg úgy, hogy ez az újság 2004-ben csupán a 18. helyre, míg tavaly az 5. helyre sorolta a márkát.

A felmérés számottevő részét a szervizzel és a kiszolgálással kapcsolatos kérdések tették ki. Az olvasók elsősorban a személyzet hozzáértésével voltak elégedettek, de emellett a tesztvezetések professzionális megszervezése, a részletes termékbemutatók, illetve az autó átadását értékelték igen pozitívan.

Heinrich Lingner az Auto Zeitungtól a következőket mondta: „Nagy meglepetést okozott, hogy egy európai autó kiütötte a nyeregből az évekig egyeduralkodó japán autókat. Olvasóink csak négy európai autót szavaztak az első tíz közé, a Jaguaron kívül a Porsche, a Volvo és a BMW szerepelt az első tíz között.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik