Élet-Stílus

A Toshiba is visszahívja a robbanó akkukat

A Toshiba 340 ezer laptop esetében találta úgy, hogy ugyanazzal a hibás akkumulátorral került forgalomba, amelyek miatt a Dell és az Apple már nagyarányú visszahívási kampányba kezdett.

A Toshiba 340 ezer akkumulátort hív vissza, mivel a Dynabook és a Dynabook Satellite néven futó Laptop sorozatát azzal a Sony energiaforrással látta el, amely miatt a Dell mintegy négymilliós csereakcióba kezdett hetekkel ezelőtt.

A vállalat szakemberei megnyugtatták, a laptop tulajdonosokat arról, hogy a hibás akkuk használata nem veszélyes. Ennek valamelyest ellent mondhat az, hogy néhány hete egy Dell laptop szó szerint felrobbant a zárlatos akku miatt. Egyes légitársaságok pedig száműzték a gépeik fedélzetéről a veszedelmes laptopokat.

Az tény, hogy hosszú évek legnagyobb botránya kezd körvonalazódni a Sony akkuk miatt, s azon cégek képviselői akik a csere mellett döntöttek, már nyugodtan mondhatják, hogy nem a saját termékükben volt a hiba, hanem a Sony által gyártott alkatrészben.

A tételek óriásiak, a szakértők szerint további több millió akkumulátor kerül majd folyamatosan lecserélésre és a Sony dollár milliókat költhet kártérítésre. Eddig mintegy 30 millió dollárra rúg a számla végösszege úgy, hogy a preztizs-veszteséget senki sem képes kikalkulálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik