Élet-Stílus

Erősödik a verseny szélessávon

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) határozata szerint a jelentős piaci erejű (JPE) szolgáltatóknak jelentősen csökkenteniük kell a hurokátengedés egyszeri és havi díjait – közölte az NHH.

A hatóság döntésével javulhatnak a kisebb szolgáltatók szerződéses feltételei, tovább erősödhet a verseny a szélessávú piacon, és gyakoribbá válhat a hangszolgáltatás nélküli ADSL-kínálat is – jelentette be az NHH.

A referencia hurokátengedési ajánlat a JPE-szolgáltatók azon havi és egyszeri nagykereskedelmi díjait, illetve szolgáltatásnyújtási feltételeit tartalmazza, amelyeken a jogosult szolgáltatók igénybe vehetik a hurokátengedést és a helyi bitfolyamszolgáltatást. A nagykereskedelmi szolgáltatások nyomán így a helyi hálózattal nem rendelkező kisebb szolgáltatók is lehetőséghez jutnak, hogy ADSL-szolgáltatást nyújtsanak volt vagy leendő ügyfeleiknek.

Az NHH a teljes és részleges hurokátengedés havi és egyszeri díjainak csökkentésével tovább akarja élénkíteni a szélessávú versenyt a magyar távközlési piacon. A hatóság azt várja, hogy a mostani döntés nyomán a kisebb szolgáltatók egyre több, részleges vagy teljes hurokátengedésen alapuló ajánlattal jelennek majd meg a piacon, bővítve ezzel a fogyasztók által igénybe vehető szolgáltatások körét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik