Élet-Stílus

Szigorúbban ellenőrzik a kézipoggyászokat

Az EU azt tervezi, hogy a terrorveszély miatt korlátozza a fedélzetre felvihető folyékony anyagok mennyiségét. Nem kizárt, hogy a laptopokat is fokozottabban ellenőrzik majd a jövőben.

Brüsszeli tervek szerint a jövőben megszabnák, hogy a légi utasok mennyi folyadékot vihetnének fel magukkal a gépek fedélzetére – például úgy, hogy korlátoznák a folyadékok, így az üdítős vagy a parfümös üvegek méretét. Kivétel képeznének a vámmentes boltban vásárolt áruk, az orvosságok és a kisbabák teje.

Az új szabályozás terve azután ötlött fel, hogy augusztusban egy olyan terrortámadást hiúsították meg a brit hatóságok, melynél folyékony anyaggal próbáltak volna felrobbantani több transzatlanti járatot a végül lefülelt gyanúsítottak.

A tervezett intézkedés részleteit a közeljövőben dolgozzák ki, ezt követően pedig már a következő hetekben életbe is léphet.

Állítólag a tervek között szerepel az is, hogy a jövőben külön és fokozottan ellenőrzik a laptopokat. Az elképzelés mögött az a félelem húzódik meg, hogy a terroristák a robbanószerkezetek életbe léptetéséhez egyre inkább elektronikus eszközöket próbálnak meg felhasználni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik