Élet-Stílus

HP-vezető távozik a kémkedési botrány miatt

admin
admin

2006. 09. 14. 09:32

Eldőlt, hogy a nemrég kitört botrány miatt távoznia kell posztjáról Patricia Dunn-nek, a Hewlett-Packard igazgatósága elnökének. Ezenkívül a konszernnek minden bizonnyal egy komoly perrel is szembe kell majd néznie.

Patricia Dunn esetleges távozása néhány nappal ezelőtt még csak lehetőségként merült fel, mostanra azonban valósággá vált. A HP igazgatóságának elnöke jövő év január közepén hagyja ott a vállalatot, utódja Mark Hurd, a konszern jelenlegi vezérigazgatója lesz. “Minden befolyásomat latba fogom vetni annak érdekében, hogy soha többet ne fordulhassanak elő ilyen nem engedélyezett megfigyelések és lehallgatások. Ezeknek a praktikáknak semmi keresnivalójuk nincs a Hewlett-Packardnál” – mondta Mark Hurd.

Mint ismeretes, Patricia Dunn-nek a néhány nappal ezelőtt kitört kémkedési botrány miatt kell távoznia posztjáról. Kaliforniában ugyanis törvénytelen bárkit is lehallgatni vagy megfigyelni. A Dunn által megbízott magánnyomozó és segítője azonban pont ezt tették. Eric Ross pénzügyi tanácsadó szerint a szakember menesztése jogos volt, azonban félő, hogy így túl sok hatalom összpontosul az immár az elnöki, vezérigazgatói és a felügyelőtanács elnöki posztot egyaránt betöltő Hurd kezében.

A Public Broadcasting Service nevű helyi rádiónak nyilatkozó kaliforniai főügyész, Bill Lockyer kijelentette: “Elegendő bizonyíték gyűlt össze, hogy megindítsuk a pert mind a HP megbízást adó vezetői, mind pedig segítőik ellen. A gyanúsítottak több bűncselekményt is elkövettek, köztük identitáslopást és számítógépes rendszerekbe való illetéktelen behatolást.” A konszern eddig nem nevezte meg az ügyben érintett magánnyomozói irodát, kedden azonban már két amerikai képviselő, Joe Barton texasi republikánus és John Dingell michigani demokrata honatya is követelte ezt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.