Élet-Stílus

A Golf-osztályban támad a Hyundai

Európa legkedveltebb modelljei a C szegmensből, vagyis az alsó-középosztályból kerülnek ki. A nagyobb siker érdekében a Hyundai, az Accent utódját európaiakkal terveztette, és itt is gyártja.

A Golf-osztályban támad a Hyundai 1

Sportos formával érkezik az Arnejs (vezess.hu)




A Golf-osztályban támad a Hyundai 2

Feltünõ a hsaonlóság a tesvérmodell ED-vel (vezess.hu)

Párizsban mutatják majd be a Kia új középkategóriás modelljét, az ED-t (European Design). Ahogy például a Kia Sportage és a Hyundai Tucson is testvérek, úgy az ED-nek is készül a Hyundai-változata.

Szeptemberben a francia fővárosban egyelőre tanulmányautóként mutatkozik be a kocsi, de a vonalaiból látszik, hogy a tervezők a költségcsökkentés jegyében sok elemet a másik autóról vettek át. Ez annyi előnyt hordoz magában, hogy az ED-hez hasonlóan itt is átlagon feletti a tengelytáv, ami jót tesz majd a szériaautóban utazó hátsó utasok kényelmének. Az Arnejs (ejtsd: árnez) névre hallgató tanulmányautó sportos ötajtós karosszériát kapott, akárcsak bátyja, az ED.

Kabrió 2008-tól

Nem ez lesz az egyetlen karosszériaváltozata a Volkswagen Golf ellenfelének szánt autónak, ami 2007 közepére kerülhet a kerekedőkhöz. A jövő év végére ígérik a kombit, majd 2008 elejére a kabrió változatot, amely a jelenlegi trendnek megfelelően fém tetőt kap majd.

A Hyundai rüsselsheimi kutató- és fejlesztő központjában rajzolták meg az autót, a tervezést is alárendelve ezáltal az európai ízlésnek. De a gyártás nem kerül vissza később sem Koreába, a kocsi Csehországban készül majd.

Sportos külső, és a motor?

Egyelőre semmi biztosat nem tudni a motorpalettáról. A hírek szerint 1,4-es benzinmotorral indul a lista, ami mellett lesz 1,6-os illetve 2000-es változó szelepvezérlésű benzines is. Két újfejlesztésű blokk alkotja a dízeles kínálatot, a kisebb 1,6 literes, míg az erősebb 2,2-es hengerűrtartalmú lesz. Utóbbiról tudni a legtöbbet, ez állítólag 155 ló erejét bírja majd, míg maximális forgatónyomatéka 343 Nm-re rúg.

Ezeken kívül elképzelhető a jelenlegi kétliteres dízel alkalmazása is, illetve a Hyundai fontolgat még egy 200 lóerős benzines sportváltozatot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik