Élet-Stílus

Nem várt sikert aratott a Roomster

November végétől három műszakos termelésben készülnek a Skoda kvasinyi gyárában a Roomster-modellek, miután a jelenlegi termelés mellett nem képesek ellátni a vevők igényeit.

Az autógyár idén tavasszal, a Genfi Autószalonon leplezte le negyedik modelljét, a Roomstert, s maga is meglepődött a reakciókon. „Mind a szakértőktől, mind a potenciális vásárlóktól rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk, a Roomster iránt támadt hatalmas érdeklődés meghaladta a várakozásainkat” – mondta Martin Jahn, a Skoda Auto humán erőforrásokért, munkaügyekért felelős igazgatótanácsi tagja.

Elkapkodják a Roomstereket

A Roomster sorozatgyártása március végén kezdődött meg, Csehországban június óta kapható az autó. A Skoda negyedik típusa iránti kereslet folyamatosan nő, ezért az eredetileg tervezett gyártási darabszámokat módosítani kellett, hogy követni lehessen a kereskedőknél leadott rendeléseket.

Ennek eredményeképpen a Skoda Auto tervei szerint év végéig több mint 20 ezer Roomster készülhet. A gyártókapacitás bővítése miatt a vállalat új dolgozókat alkalmaz, 1300 ember már munkába állt Kvasinyban, az év végig pedig további 600 ember követi őket. A Skoda Auto összesen több mint 26 ezer embert foglalkoztat három csehországi gyárában.

Már itthon is

A napokban hazánkban is megindult a Roomster forgalmazása. Az autó alapára 1,2-es 64 lóerős motorral éppen 3 millió forint alatt van. A legolcsóbb dízel az 1,4 70 lóerős, amit 3,75 milliótól lehet hazavinni. A családi autó ezeken kívül kapható még 1,4-es (86 LE), 1,6-os (105 LE) benzines, 80 lóerős 1,4-es, illetve 105 lóerős 1,9-es dízelmotorral is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik