Élet-Stílus

Egyre többet késnek a repülőgépek Európában

admin
admin

2006. 09. 13. 16:26

Európa legjelentősebb légikikötői közül a brüsszeli repülőtéren a legkevesebb, a madridin pedig a legtöbb a késés, tette közzé felmérési eredményét AEA légiforgalmi szövetség, amely 27 európai légikikötőt vett górcső alá.

A nemzetközi vizsgálat arra irányult, hogy egyes repülőterek gépeinek hány százaléka késik 15 percnél többet. Az év második negyedévére kiterjedő felmérés azt állapította meg, hogy az egymást követő hetedik negyedévben tovább romlott a helyzet. A legutóbbi negyedévben az Európán belüli forgalomban a gépek 20,2 százaléka késett, míg egy évvel korábban a 18,1 százaléka.

A legtöbb késést a madridi repülőtéren tapasztalták: a gépek 28,7 százaléka érkezett vagy indult késve. Több mint 25 százalékos késési aránnyal Párizs, a londoni Gatwick és Heathrow, illetve Barcelona következik a sorban. A brüsszeli repülőtéren a gépeknek mindössze 13,8 százaléka érkezett vagy indult késve, míg Genf, Isztanbul, Helsinki és Bécs 14,6-15,6 százalék közötti késési aránnyal büszkélkedhet.

A felmérés szerint a késésekért nem a forgalomszervezők, hanem a szaporodó, időnként minden mértéket meghaladó biztonsági vizsgálatok a felelősek, amelyek alkalmanként bármiféle menetrend betartását meghiúsítják. Legutóbb augusztus 10-én volt erre példa a londoni Heathrow repülőtéren, amikor a brit elhárítás terrorakciót hiúsított meg. A terv leleplezése után elrendelt példátlan biztonsági szigorítások első napjaiban gyakorlatilag összeomlott a repülőtér forgalma.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.