Élet-Stílus

Kirúgta Klient a Red Bull

Christian Klien távozik a Red Bull Forma–1-es csapattól, ám nem az év végén, hanem azonnali hatállyal. Helyét a csapat tesztpilótája veszi át.

Kirúgta Klient a Red Bull 1

Klient (j) Doornbos (b) váltja (vezess)




Kirúgta Klient a Red Bull 2

Klien maradna az F1-ben, akár tesztpilótaként (vezess)

Miután a Red Bull csapat nyilvánosságra hozta, hogy jövőre David Coulthard csapattársa Mark Webber lesz, Christian Kliennek nem jutott hely. Kliennek azért kell átadnia helyét, mert nem tudott gyorsabb lenni Coulthardnál, amit pedig elvártak tőle a csapat vezetői.

Akik amúgy továbbra is támogatták volna a pilótát, ha az ő elképzelésük szerint a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) vagy az amerikai Champ Carban folytatta volna pályafutását.

Klien a DTM-et azonnal visszautasította, a csapat vezetői ezután megpróbálták meggyőzni, hogy az USA-ban mekkora sztár lehetne, és alkalmasint a Forma–1-be is visszatérhetne. Az osztrák versenyzőnek az Olasz Nagydíj hétvégéjén kellett volna választ adnia, illetve aláírni Champ Car-szerződését, amit nem tett meg.

Mint mondta, elsődleges célja, hogy a Forma–1-ben maradjon, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy csak tesztpilóta lehet. A pilóta elárulta, hogy több csapattal is tárgyal a folytatásról, az egyik, amelyikkel hírbe hozták, a szombaton létrejött Spyker MF1.

Ám úgy tűnik, a Red Bull olyannyira megorrolt Klienre, amiért nem fogadta el ajánlatukat, hogy azonnali hatállyal leváltották. A 2006-os idény hátralévő futamain már nem állhat rajthoz, helyette a csapat tesztpilótája, Robert Doornbos versenyez majd. Valószínűleg a hivatalos bejelentésre sem kell már sokat várni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik