Élet-Stílus

Szabadfogású Számítógép verseny negyedszer

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ már negyedik alkalommal hirdeti meg az országos <19 Szabadfogású Számítógép versenyt a 19. életévüket be nem töltött fiatalok számára. A verseny keretében lehetőség nyílik a tehetséges fiatalok számára számítógépes tudásuk és kreativitásuk megmérettetésére, amelyért értékes díjakat nyerhetnek.

A ma már hagyománynak számító <19 Szabadfogású Számítógép versenyt idén is meghirdette a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ. A versenyben a 19 évesnél fiatalabb generáció vehet részt – alsó korhatár nélkül – egyénileg, vagy akár csapatban. A verseny célja, hogy új szellemű, az iskolai keretektől független, alkotó számítógép használatra ösztönözze a fiatal korosztályt, valamint nyilvános bemutatkozási alkalmat teremtsen számukra.

A <19 Szabadfogású Számítógép versenyen bármilyen alkotással indulni lehet, legyen szó számítógépes rajzról, animációról, zenéről, játékról, honlapról, portálról, kiegészítő alkalmazásról, mobilkommunikációs fejlesztésről, robotról, vagy saját készítésű szoftverről illetve hardverről, a műnek csak a pályázó képzelőereje szabhat határt.

Olyan alkotások beérkezését várják a rendezők a számítástechnika különböző területeiről, amelyek szokatlan ötleteket, egyéni elgondolásokat, különleges megoldásokat rejtenek. A versenyzők értékes díjakat nyerhetnek, amelyek segítenek tudásuk bővítésében és kreativitásuk fejlesztésében. A verseny díjazott műveit az érdeklődök 2006. december 2-10 között a Jövő Házában egy nagyszabású kiállítás keretében tekinthetik meg.

Az elmúlt három évben közel 2000 versenyző 1400 pályázattal nevezett erre az egyedülálló versenyre, a tavalyi évben pedig mintegy 420 pályamű érkezett. A versenyzők nagy része valamelyik vidéki településről küldte be művét, de a magyar nevezők mellett érkeztek munkák Romániából, Szlovákiából és Szerbia-Montenegróból is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik