Élet-Stílus

Ismét elhalasztották az M0-ás pert

admin
admin

2006. 09. 11. 16:18

A Fővárosi Bíróság (FB) ismét elhalasztotta az M0-ás körgyűrű 31-es számú főút és M3-as autópálya közötti szakasza építési engedélyezési eljárásának ügyében folyó közigazgatási per tárgyalását.

A SZIKE Környezet- és Természetvédelmi Egyesület által a Közlekedési Főfelügyelet (KF) ellen kezdeményezett tárgyalást ezúttal 2006. szeptember 21-re halasztották – tájékoztatta az FB sajtótitkársága az MTI-t hétfőn.

Az FB legutóbb szeptember 5-én tárgyalta az ügyet. Akkor a bíró hat órás tárgyalás végén azt mondta: a következő, azaz a mostani hétfőn ítéletet hirdet a perben. Erre azért nem kerülhetett sor, mert az alperes KF egy újabb beadványt adott be, amelyre a felperes civil szervezetnek időt kell adni, hogy reagálhasson.

A civil szervezet azért fordult a bírósághoz, mert álláspontja szerint a KF 2006. április 4-én hozott, építést engedélyező határozata törvénysértő volt, ezért a bíróságtól annak hatályon kívül helyezését kérte.

A felperes SZIKE oldalán perbe szállt egy csömöri illetve egy árpádföldi civil szervezet is, míg az alperes KF mellett elsőszámú beavatkozóként részt vett a Környezetvédelmi Főfelügyelőség, másodfokú alperesi beavatkozóként pedig a Nemzeti Autópálya Zrt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.