Élet-Stílus

Alonsót visszasorolták

Fernando Alonsót, a Renault világbajnok pilótáját az Olasz nagydíj időmérő edzése után megbüntették. A spanyol vasárnap csak a tizedik helyről startolhat, ami komoly hátrányt jelent a második pozícióból induló Schumival szemben.

Habár az Olasz Nagydíj időmérő edzésén Fernando Alonso egy defekt ellenére az ötödik lett, vasárnap csak a tizedik helyről indulhat majd. A verseny sportfelügyelői ugyanis megbüntették a spanyol világbajnokot, aki az időmérőn feltartotta az éppen gyors körön autózó ferraris Felipe Massát. A testület tagjai meghallgatták mindkét érintettet és a csapatok képviselőit, megnéztek a külső és belső felvételeket, illetve a telemetriai adatokat.

Ezek után a következő a megállapításokra jutottak: Fernando Alonso, aki a felvezető körén autózott feltartotta a mögötte érkező Felipe Massát. Az időmérő edzésen a másik versenyző feltartása szabálytalanságnak minősül.

Ezek után a sportfelügyelők törölték Alonso három leggyorsabb körét, amit az időmérő edzés harmadik részében ért el. Ezzel pedig a Renault pilótája a tizedik helyre került. Ami komoly lépéselőnyt biztosíthat a világbajnoki pontversenyben őt üldöző Michael Schumacher számára, aki a második rajtkockából rajtolhat a finn Kimi .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik