Élet-Stílus

Robin Hood film: elfogták az egyik tolvajt

A korábbi hírekkel ellentétben a Robin Hood film kazettáinak két tolvaja közül csak az egyiket fogták el, de őt sem tartóztatta le a rendőrség. A kazetták hiánytalanul megkerültek, eszmei értékük meghaladja a 2 milliárd forintot.

Előző nap az egyik elkövető ügyvédje, Baji Éva azt mondta a távirati irodának, hogy mindkét férfit elfogták, akik kihallgatásukat követően megmutatták a rendőröknek a kazetták rejtekhelyeit Pest megyében, egy bokros részen. Ezzel szemben a rendőrség szombaton azt közölte, hogy csupán az egyik férfit sikerült kézre keríteni, a másikat még keresik.

A még csütörtök éjjel elfogott fóti férfi és körözés alatt álló budapesti bűntársa azért lopta el a kópiákat, hogy a BBC részére a Tiger Aspect filmgyártó cég produkciójában készülő filmsorozat részeit tartalmazó kazettákért pénzt követeljen – mondta sajtótájékoztatóján a Budapesten Pest Megyei Rendőr-főkapitányság(PMRFK) bűnügyi igazgatója, Szabó Jenő ezredes.

A rendőrség a 22 éves fóti férfi előzetes letartóztatását nem kezdeményezi, a filmgyárban dolgozó 39 éves budapesti férfi ellen országos elfogatóparancsot adtak ki.

Nem tudták, hogy mi az


A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Beluzsárné Belicza Andrea az MTI érdeklődésére azt mondta: pénteken késő délután egy újabb helyszínen megtalálták a többi kazettát is, így az összes ellopott kópia előkerült. Az egyik tettes ügyvédje a távirati irodának azt is elmondta: a két férfi nem volt tudatában annak, hogy a számítástechnikai eszközök mellett mit lopott el. Arról, hogy a kazetták ilyen értékesek, a sajtóból értesültek.

Baji Éva elismerte, hogy védence és társa felhívta a Mafilmet és nagyobb összeget kért a kazettákért, de az ügyvédnő azt határozottan cáfolta, hogy a sajtóhírekben szereplő 400 millió forintos összeget követelték volna. Hozzátette: miután a sajtóban a csaknem félmilliárd forintos követelésekről szóló hírek megjelentek, védence nem kereste többé a filmgyárat.

Kinek jár a jutalom?

Baji Éva az MTI érdeklődésére nem tudta megmondani, hogy a rendőrség milyen módon jutott el a védencéhez, így azt sem, hogy a gyártó által felkínált 40 ezer fontos (16 millió forintos) jutalmat megkapja-e a nyomravezető. A távirati iroda információja szerint a két fóti férfi azért tudta ellopni a kazettákat és a műszaki eszközöket, mert a producer irodája a fóti filmgyár területének olyan részén helyezkedik el, amelyre a biztonsági őr nem látott rá.

A fóti filmgyárból eltűnt Robin Hood-kópiák ügyében augusztus eleje óta folyik a nyomozás. A Mafilm egyik magát megnevezni nem kívánó vezető beosztású tisztségviselője arról tájékoztatta korábban az MTI-t, hogy a BBC részére a Tiger Aspect filmgyártó cég produkciójában egy 13 részes sorozatról van szó, ahol az ismert történet epizódjait Budapest környéki erdőkben forgatják – felidézve az eredeti XII. századi sherwoodi rengeteg romantikus hangulatát.

A filmsorozatban száznál több magyar statiszta szerepel, akik gyakorlottan bánnak a nyíllal, a karddal a bajvívásban és a bunkósbottal ütlegelésben is látványos megoldásokra képesek, valamint a lovaglásban is jeleskednek. A filmsorozat szeptember elejére készülne el, ám éppen a kazetták egy részének eltűnése miatt szó volt bizonyos jelenetek újraforgatásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik