Élet-Stílus

Megbuktattuk a bosnyák kapitányt

A magyaroktól elszenvedett hazai vereség után lemondott Blaz Sliskovic, a bosznia-hercegovinai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember azzal indokolta döntését, hogy az első két Európa-bajnoki selejtezőn hat pontot ígért, s ezt nem tudta betartani. A bosnyákok az első fordulóban 5-2-re nyertek Moldovában, szerdán viszont Bozsik Péter csapata teljesen megérdemelt győzelmet aratott ellenük.

A hazai vereség előtt a bosnyák sajtó és a kapitány is rendkívülien magabiztos volt, ám a meccs két – számunkra kedvező –, erősen vitatható bírói ítélet miatt elment.

Sliskovic öt éve dolgozott szövetségi kapitányként.

Bozsik elégedetten nyilatkozott

„Ami nem sikerült és balul sült el szombaton Norvégia ellen, az most visszajött, és ez elég volt ahhoz, hogy magabiztos győzelmet arassunk – nyilatkozta a találkozó után Bozsik Péter szövetségi kapitány. – A stadionban uralkodó hangulat és hozzáállás tekintetében azt kaptuk, amire számítottunk, de szerencsére meg tudtunk küzdeni a körülményekkel is. Azért Torghelle Sándort jelöltem kezdőnek a center posztjára, mert szombaton biztatóan játszott, és ezúttal csapattársaihoz hasonlóan ő is bizonyította képességeit. Most a változtatások is bejöttek.”

A találkozót követően a bosnyák szurkolók megtapsolták csapatunkat, majd ha kissé elkeseredetten is, de nyugodtan, énekelve vonultak haza. A mintegy százötven fős magyar tábor még jó ideig a stadionban maradt, és hosszan ünnepelt.

A magyar válogatott leközelebb október 7-én lép pályára az Eb-selejtező-sorozatban, amikor is Törökországot fogadja Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik