Élet-Stílus

Rekordot dönthet az utazási csekkek forgalma

admin
admin

2006. 09. 05. 08:26

Rekordot dönthet idén az üdülésicsekk-értékesítés, az első hét hónapban a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) már több mint 12 milliárd forint értékben adott el gazdálkodó egységeknek (vállalkozásoknak és költségvetési intézményeknek) üdülési csekket – írja a Napi Gazdaság.

Az alapítvány szerint 2006 egészében rekordot döntenek, és a vásárolt csekkek értéke elérheti a 18 milliárd forintot. Szociális célú üdültetésre összesen mintegy hétmilliárd forintot fordítanak. Idén július végéig összesen több mint 5,8 milliárd forint értékben váltottak be csekket, leginkább hotelekben és panziókban.

Korábban voltak olyan tervek, hogy megnyirbálják az üdülési csekkekhez kötődő adókedvezményeket, de végül a szigorítás elmaradt, csupán annyi változott, hogy a parlament felhatalmazza a szociális és munkaügyi, valamint a pénzügyminisztert, hogy közös rendeletben határozzák meg az üdülés céljából igénybe vett szálláshoz kapcsolódó, üdülési csekk felhasználásával adómentesen igénybe vehető szolgáltatások körét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.