Élet-Stílus

Különleges MP3-lejátszó a Sonytól

Elsősorban természetbarátoknak, sportolóknak ajánlja legújabb flash memóriás hordozható zenelejátszóját a japán elektronikai konszern. Az eszköz leginkább egy USB-kulcsra hasonlít.

A Sony NW-S200 új zenelejátszóját, illetve annak extra funkcióit – az iPod/Nike pároshoz hasonlóan – főleg a sportolók vehetik hasznát. A beépített programnak megadhatjuk, hogy mennyi kalóriát szeretnénk elégetni, mekkora távolságot akarunk megtenni vagy, hogy mennyi ideig szeretnénk testmozgást végezni. A készülék pedig képes arra, hogy az adott cél elérésekor azonnal leállítja az éppen hallgatott zeneszámot.

A Music Pacer funkció különlegessége abban rejlik, hogy automatikusan megfigyeli a futás ritmusát és a tárolt zeneszámok közül igyekszik az ahhoz passzoló dalokat kiválasztani. A legfontosabb információkat, köztük például a dal címét, előadóját és a pontos időt, illetve a dátumot egy OLED-kijelző mutatja.

Az új modell támogatja az MP3, az Atrac, valamint a Windows Media Audio (WMA) és az AAC formátumú fájlok lejátszását. A készülék beépített akkumulátora 45 percnyi feltöltés után 18 órán át működik, míg csupán 3 percnyi feltöltéssel is képes 3 órán át lejátszani a zeneszámokat. A lejátszó alumíniumháza ellenáll a víznek és az izzadságnak egyaránt.

A Sony új termékének súlya mindössze 26 gramm és az alapmodell 512 MB tárolókapacitású. A Sony NW-S202F ugyanaz, mint az alapmodell, de kiegészítették egy FM rádióval.

Az 1 gigabájt tárolókapacitással rendelkező Sony NW-S203F és a 2 gigabájt tárolókapacitású Sony NW-S205F szintén rendelkezik integrált rádióval. A Sony MP3 lejátszójának alap modellje mintegy 100 euróba kerül majd, a drágább, nagyobb kapacitásúak mellé kapunk mellé fejhallgatót, USB-kábelt és egy sportolás közben használható tartót is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik