Élet-Stílus

A Bárka is otthagyja a Magyar Színházi Társaságot

admin
admin

2006. 09. 04. 17:15

A Magyar Színházi Társaság nem végzi el a feladatát és nem képviseli hatékonyan a színház érdekeit – mondta Alföldi Róbert, a Bárka Színház direktora miután bejelentette, hogy az Új Színház és a Katona József Színház után a Bárka is kilépett a Magyar Színházi Társaságból.

Az 1997-ben alakult szervezet ügyvezető titkára, Vajda Márta az MTI-nek elismerte, hogy a társaság működése nem hatékony, mint mondta, szükség volna egy határozott vezetőre, aki képes döntéseket hozni. Jelenleg ugyanis egy 13 fős bizottság gyakorolja a döntési jogokat, de ennek működése túl körülményes és nehézkes.

A múlt héten hivatalosan is kilépett az Új Színház és a Katona József Színház a színházi társaságból. Az Új Színház direktora Márta István az MTI kérdésére elmondta, hogy nem volt megelégedve a szervezet érdekképviseletével. Leginkább azt kifogásolta, hogy a színházi társaság nincs eléggé jelen a színházi életben, a kommunikációja nem elégíti ki a kívánalmakat, mintha kerülné a nyilvánosságot, “rengeteg esetben nekem sem válaszoltak a kérdéseimre”.

Arra a kérdésre, hogy a kilépett színházi vezetők terveznek-e új szervezetet létrehozni, Márta István nem kívánt válaszolni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.