Élet-Stílus

Beszól a futócipő

A Nike+ technológia segítségével az iPod nano-tulajdonosok személyi trénerként használhatják az MP3 lejátszójukat.

Az iPodok közül a kicsi, trendi nano eddig csak méretével csalogatta a zenehallgatás megszállottjait, a készülék azonban most új szerepben mutatkozott be. A Nike és az Apple közös fejlesztéseként egy olyan futócipőt készítettek, amely egy chip segítségével – vezeték nélkül – kommunikál az MP3-lejátszónkkal, így az mostantól hasznos adatokkal látja el az edzés alatt a felhasználókat.

A futócipőbe helyezhető jeladó segít a futás közben megtett távolság mérésében, méri az elégetett kalória mennyiséget és a futó sebességét, teljesítményét. Ezeket az adatokat a chip az iPod nano kijelzőjére továbbítja, illetve opcionálisan, időnként a kicsiny készülék közli – sajnos még csak angolul – a futóval az aktuális értékeket. A cipőben rejtőző jeladót nem szükséges be- és kikapcsolni, ezt ugyanis automatikusan megteszi 4 km/h fölötti sebességnél.

A Nike egy web2 alkalmazásokkal tűzdelt közösségi oldalt is épít a technológiai újdonság köré, hiszen a futás adatait saját edzésnaplónkba menthetjük a www.nikeplus.com weboldalon, és ugyanitt össze is hasonlíthatjuk más futók eredményeivel. A közösség már mintegy 3 millió regisztrált futót tart számon Amerikában, Kanadában és az Egyesült Királyságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik