Élet-Stílus

Ingyen letölthető U2-számok karácsonyra

A Universal Music Group láthatóan megelégelte a Apple uralmát a zeneletöltők piacán, és egy új és érdekes koncepciójú weboldalon – a Spiralfrog.com-on – ingyen teszi elérhetővé előadóinak albumait decemberben.

A SpiralFrog felhasználói ingyenesen tölthetnek le számokat a weboldalról, mindössze csak a felkínált hirdetéseket kell megnézniük. A szolgáltatás ugyan még nem üzemel, de az új letöltő oldal joggal számíthat nagy sikerre az amerikai és a kanadai felhasználók körében.

A Universal azt ígéri, hogy a kínálat parádés lesz. A letölthető dalok között szinte mindenki találhat kedvére valót, hiszen a kiadó menedzseli többek között a U2, Eminem és Elton John albumait is. A SpiralFrog korlátlan letöltést biztosít a regisztrált felhasználóknak, azonban úgy tűnik, hogy azok nem tudják majd kiírni a meghallgatott dalokat.

Az iPod-tulajdonosok nem élvezhetik a szolgáltatás előnyeit, ugyanis a Microsoft Windows Media lejátszóját szolgáltatásába integráló weboldal nem lesz kompatibilis az Apple lejátszójával. A cél így láthatóan alternatívát biztosítani a legális letöltés mellett voksolók számára. A New York-i cég más nagy kiadókkal is tárgyal, és szinte biztosra veszi, hogy elegendő hirdetőt talál ahhoz, hogy a letöltőoldal gazdaságosan üzemelhessen.

A szolgáltatást decemberben indítanák, és a letölthető dalok javarészt a karácsonyi szezon sikeralbumainak promócióját segítenék.

A zeneletöltés évről évre egyre növekvő üzletté vált, úgy tűnik a legnagyobb kiadók is üzletet látnak benne. A jogvédők pedig tovább küzdenek az illegális filecserélőkkel, akik a legális letöltések sokszorosát generálják a széles sávú technológia lehetőségeit kihasználva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik