Élet-Stílus

Az Üvegtigris él

Az Üvegtigris című kultuszfilm eredeti helyszínén üzemelő büfé az utóbbi időben valóságos zarándokhely lett. Bubis víz is kapható. A harmadik rész nincs napirenden.

Rekordnézettség



Az Üvegtigris első és második része rekordnézettséget ért el a mozikban és a DVD-eladásban egyaránt. Moziban az Üvegtigris 2. látogatottsága átlépte a 300 ezret. Ami a DVD-eladást illeti: az első rész már több mint félmillió, a második két hónap alatt 27 ezer példányban kelt el.

Tinnye és Piliscsaba között ismerős büfékocsit fedezhet fel az arra járó autós: a filmvászonról jól ismert lepukkant lakókocsiból átalakított Üvegtigris névre hallagtó büfét és az erre utaló jólismert feliratot.


A Garancsi-tó partján felállított büfékocsiban sört, ásványvizet (bubisat és bubi mentest természetesen), kávét, vagy akár hot-dogot is vásárolhatunk. A filmbéli Lali (Rudolf Péter) helyett a pult mögött Szabó Renáta mosolyog a vendégekre. Mint a FigyelőNetnek elmondta, az ország minden tájáról érkeznek kíváncsiskodók az Üvegtigrishez, hogy megcsodálják a film második epizódjának eredeti kellékét. A nevezetesség üzletileg sem utolsó: az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt a büfé forgalma.

Filmőrült zarándokok


A FigyelőNet tudósítójának is sorba kellett állni a büfénél, egész délelőtt feltűnően nagy volt a nyüzsgés a környéken. Egy motoros pár például Kiskunhalasról érkezett csak azért, hogy itt igyanak egy kávét és egy bubi nélküli vizet. A büfékocsiba be is mehettünk kíváncsiskodni. Megcsodálhattuk a Gaben kávéiról szóló strigulák végtelenjét, vagy a híres pultot is.

A Garancsi-tó partján egyébként már korábban is állt egy – korábban a tóról elnevezett, ma már természetesen Üvegtigris névre hallgató – étterem és panzió, amely az út mellé kihelyezett büfékocsit is üzemelteti. Sárosi László, a panzió vezetője arról számolt be, hogy sokszor buszokkal érkeznek csoportok a film helyszínét megcsodálni. Elmondta, hogy a film forgatásainak idején a főstáb a panzióban lakott, a többiek pedig az épület mögötti táborban. A nagyon jó hangulatú forgatást örökíti meg az étterem falán látható sok-sok fotó is.

Sárosi szerint a kihelyezett büfékocsit a stáb azért hagyta rájuk, mert az első rész raktárba szállított kelléke tönkrement, ők pedig garantálták, hogy vigyáznak rá. Nem jön rosszul nekünk sem a filmrajongók áradata miatt, de a stáb is könnyebb helyzetben lesz, ha esetleg nekiállnak a harmadik résznek – mondta.

Nincs napirenden a harmadik rész


Rudolf Péter a film társírója, rendezője és főszereplője megerősítette: úgy állapodtak meg az étteremmel, hogy otthagyják az Üvegtigrist és annak utánozhatatlan gagyi-neon logóját. Ez a panzió tulajdonosának élelmes ötlete volt – tette hozzá. Az Üvegtigris harmadik részéhez azonban semmi köze nincs a dolognak, ez egyelőre nincs napirenden. Rudolf szerint az állandó helyszín, a szereplők, és a laza történetvezetés ugyan lehetőséget nyújt a folytatásra, de a stábot nem hajtja semmi, egyelőre ötletelnek. A második részhez is akkor kezdtek neki, amikor a közönség és az írók, producerek, rendező agya azt „előírta”.

Rudolf Péter hozzátette, hogy az ország több pontjáról hallott „Üvegtigris”, „Lali kocsmája”, vagy „Fapuma” nevű büfékről, némelyek átadójára is meghívták. Ez nagyon jól esik a készítőknek, hiszen ez mindenképp a nézők szeretetének, a film kult jellegének a bizonyítéka.

Azt is elárulta Rudolf Péter, hogy a második rész forgatása idején azzal vicceltek a stáb tagjai, hogy milyen jó lenne egy a 70-es évek lepukkant design-jára építő büfélánc létrehozása, ahol át lehetne élni a kor hangulatát. Talán egyszer megvalósítjuk, ki tudja – mondta Rudolf Péter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik