Élet-Stílus

Indul a Moziünnep – filmek negyedáron

350 forintos jegy, négy nap alatt több mint 200 film az ország 74 mozijában – ezek az idei Moziünnep számai. Augusztus 31. és szeptember 3. között emellett premier előtti vetítések, köztük Almodóvar Volverje, közönségtalálkozók, sztár jegyszedők várnak ránk a hazai filmszínházakban.

Több mint 200 filmet vetítenek kedvezményesen, több mint 250 mozivásznon az idén harmadik alkalommal megrendezett Moziünnepen. A jegyek maximális ára ebben a négy napban az átlagosan 1200 forint helyett 350 forint az ünnepben részt vevő mozikban, és további kedvezmények is igénybevehetők majd. A rendezvény ideje alatt a mozik országszerte közel 300 000 látogatót vonzanak. Az alacsony jegyárnak köszönhetően a Moziünnep négy napja alatt a látogatók 30 százaléka két film megtekintését tervezi, 21 százalékuk hármat.


Már az első, 2004-ben megrendezett Moziünnepre is háromszor annyian látogattak el, mint egy átlagos nyári négy nap alatt. A kezdeményezés mintájául szolgáló francia Fête du Cinema csak 20 év után tudott ilyen nézőszám-növekedést elérni.


Budapesti mozik

Bem mozi
Cinema City Csepel
Cirko-gejzír
Corvin Budapest Filmpalota
Európa mozi
Hunnia
KultiplexMozi
Művész mozi
Odeon Lloyd
Örökmozgó Filmmúzeum
Palace Campona
Palace Duna Plaza
Palace Kossuth
Palace Lurdy Ház
Palace Mammut
Palace MOM Park
Palace Óbuda
Palace Westend
Puskin mozi
Szindbád
Tabán
Toldi
Uránia Nemzeti Filmszínház
Vörösmarty mozi

Bővebb információ: www.moziunnep.hu

Almodóvar premier előtt


Hat film nyit az idei Moziünnepen: a Vadászpilóták című akciófilm, Nemes Gyula alkotása, az Egyetleneim című vígjáték egy mániákusan társat kereső fiúról, a Mrs. Henderson megmutatja Judi Dench és Bob Hoskins főszereplésével, a John Turturro rendezte Románc és cigaretta musical-vígjáték James Gandolfinivel, Susan Sarandonnal, Kate Winslettel és Steve Buscemivel, az egyik legismertebb középkori szerelmespár, Trisztán + Izolda története s az Aaltra című finn tragikomédia, melyben Aki Kaurismäki szereplőként tűnik fel.

Idén két premier előtti film is szerepel a Moziünnep programján: Penélope Cruz főszereplésével Pedro Almodóvar legújabb filmje, a Volver, valamint a Kellemetlen igazság című dokumentumfilm, melyben Al Gore a globális felmelegedés veszélyeire hívja fel a figyelmet.


A kedvezményes filmek közül kivételt képez a Távkapcs és a Miami Vice, ezeket teljes áron lehet csak megtekinteni. Több, korábban bemutatott film is műsoron lesz majd, mint a Túl az sövényen, a Karib-tenger kalózai 2, a Tigris a hóban, a Superman visszatér és az Underworld: Evolúció.


Közönségtalálkozók és Réz András felkonfja


A négy nap programját számos közönségtalálkozó is színesíti, elbeszélgethetünk az Üvegtigris színész-rendezőjével, Rudolf Péterrel, az Egyetleneim, a Taxidermia és a Magyar szépség alkotóival. Bizonyos filmeket neves kritikusok, színészek rövid bevezetőjével, „felkonfjával” tekinthet meg a közönség: Réz András a Mrs. Henderson bemutatóját méltatja majd, míg Beleznay Endre a Túl a sövényen-hez és a Karib-tenger kalózai 2-höz csinál kedvet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik