Élet-Stílus

Robbie Williams miatt költözik a válogatott

admin
admin

2006. 08. 28. 14:13

A Puskás Ferenc Stadion gyepszőnyegének állapota miatt egyelőre bizonytalan, hol kerül sor a szombati Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre. Egy hónappal Robbie Williams koncertje után még mindig alkalmatlan a játékra a pálya.

Játékra alkalmatlan a pálya, vannak olyan helyek, ahol mintegy 15 négyzetméteres darabon hiányzik a fű – jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón Kisteleki István, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke. „A létesítmény üzemeltetőjétől írásos garanciát kértünk arra, hogy szeptember 2-ára tökéletes állapotban lesz a pálya, erre két héttel ezelőtt szóbeli ígéretet is kaptunk, azonban sajnos a mai napig sem történt ebben az ügyben semmi” – mondta Kisteleki. A Puskás Stadion helyett egyetlen lehetséges helyszínként az Újpest Megyeri úti pályája került szóba.

Kisteleki az UEFÁ-hoz fordult

Kisteleki István az MTI-nek elmondta, hétfő délután az európai szövetség (UEFA) állásfoglalását kérte az MLSZ. “A szabályok értelmében ennyivel a mérkőzés előtt már elvben nem lehet módosítani a helyszínen” – mondta Kisteleki az MTI-nek. “Levelünkben vázoltuk a kialakult helyzetet, leírva, hogy a pálya jelenlegi állapotában nem alkalmas nemzetközi mérkőzés megrendezésére és azt is jeleztük, hogy a Budapesten belüli módosítás semmilyen kényelmetlenséget nem jelentene a norvégok számára, ugyanolyan körülményeket tudunk biztosítani a vendégcsapat játékosai és szurkolói számára, mint a Puskás Stadionban. Egyébként csak nálunk fordulhat elő, hogy számunkra hátrány a hazai pálya. Csak Magyarországon kell fizetni az államnak egy olyan létesítmény használatáért, amit futballmeccsek rendezése céljából építettek, mégsem biztosítják számunkra a minimálisan elvárható körülményeket sem. Ez felfoghatatlan.”

Géczi Gábor, a Nemzeti sportközpontok főigazgatója a távirati irodának úgy nyilatkozott, hogy a rockkoncert után valóban megsérült a gyepszőnyeg, de őt arról tájékoztatta Török Ottó, a létesítmény igazgatója, hogy folyik a pálya rendbehozatala.

“Kisteleki István kijelentéseit nem hallottam, de az a véleményem, hogy nem kötelező a Puskás Ferenc Stadionban játszania a válogatottnak. Mi egy szolgáltatást nyújtunk, ha ez nem felel meg, akkor mást kell keresni. Olyan pedig a világon sehol nincs, hogy nem fizetnek a pálya használatért. A Puskás Stadionnak nagyon magasak az üzemeltetési és fenntartási költségei. Legfeljebb abban az országban nem fizet a labdarúgó szövetség egy stadion használatáért, ahol saját létesítménnyel rendelkezik.”

Csak a Szusza-stadion jöhet szóba

Az újpesti pályával kapcsolatban elhangzott, hogy közelebb van a lelátó a játéktérhez, és itt még nem kapott ki magyar válogatott. Ugyanakkor hátránya a Megyeri úti létesítménynek, hogy nehezebben megközelíthető, mint a Puskás Stadion, és biztonsági szempontból is jobban megoldható a szurkolók elkülönítése a régi Népstadionban, mint a Megyeri úton.

Bozsik Péter szövetségi kapitány a találkozóval kapcsolatban elmondta, játékosai közül Sebők Vilmos és Polonkai Attila sérülés miatt nem áll rendelkezésre, ők el sem utaznak a tatai edzőtáborba. Később csatlakozik a csapathoz a külföldön szereplő Gera Zoltán, Tóth Balázs és Szabics Imre, míg a debreceni Halmosi Péter játéka egyelőre bizonytalan, miután a középpályás bokasérülést szenvedett a Kaposvár elleni bajnokin.

„Képzettebbek a magyar játékosok”

„Gyakran előfordult már, hogy a válogatott jól szerepelt a barátságos találkozókon, de jó lenne, ha ezúttal a tétmérkőzésen is bizonyítanánk. A norvégok sematikus futballt játszanak, a brit stílust követik, azaz gyakran ívelgetnek, minden kapu előtti pontrúgásuk helyzettel ér fel. Ugyanakkor a magyar játékosok technikailag képzettebbek, s ezt kell kihasználnunk” – mondta a szakvezető. Détári Lajos szövetségi edző, a válogatott másodedzője csak annyit mondott: megverjük a norvégokat.

A sajtótájékoztatón részt vett Dárdai Pál, a nemzeti együttes csapatkapitánya is, aki elmondta, nagyon fontos, hogy pozitív légkör vegye körül a csapatot, és ehhez kérte az újságírók segítségét is: „A magunk részéről mindent meg fogunk tenni azért, hogy jó eredményt érjünk el. Tapasztalatból tudom azonban, hogy mennyit segíthet egy futballistának, ha a környezete is motiválja őt, és nem a negatívumokat emeli ki, hanem próbál pozitív szemléletet sugározni felé.”

Magyar Zoltán, a válogatott menedzsere bejelentette: a nemzeti együttes szerdán 17:30 órakor edzőmérkőzést játszik az FC Fehérvárral a tatai edzőtáborban. A norvég együttes csütörtökön érkezik Budapestre, és előreláthatólag több mint 2000 drukker kíséri majd el a vendégeket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.