Élet-Stílus

A prágai Károly hídon koncertezik Madonna

Rendkívüli Madonna-koncert lesz várhatóan szeptember 8-án vagy 9-én este Prágában a történelmi nevezetességű Károly hídon.

Az európai gótika egyik nevezetességén a nemzetközi hírű párizsi Louis Vuitton divatcég hatalmas születésnapi bulit rendez, amelyre mintegy 300-350 milliomos kapott meghívót a világ minden tájáról. A Louis Vuitton cég szeptember 6-tól 10-ig foglalta le a több mint 600 éves kőhidat, a Moldva-parti metropolis legnagyobb turisztikai látványosságát. A divattervező állítólag személyesen intézte el Madonnával, hogy az énekesnő megjelenjen a felső tízezer néhány száz képviselőjének szánt megabulin, és ott énekeljen.

Az amerikai popdíva szeptember 6-án és 7-én ad koncertet Prágában a szupermodern Sazka Aréna csarnokban, de a prágai sajtó már korábban megírta, hogy Madonna szeptember 10-ig Prágában marad. Következő fellépése ugyanis szeptember 11-én este Moszkvában lesz.

Az énekesnő prágai programjáról azonban eddig csak különféle találgatások láttak napvilágot. A cseh sajtó most úgy értesült, hogy Madonna részt vesz a világhírű divatcég születésnapi ünnepségein, és a résztvevőknek a páratlan történelmi környezetben 3-4 dalt is elénekel.

A Károly híd tervezett teljes lezárása óriási felháborodást és vitát váltott ki a cseh médiákban és a közvélemény körében. Az évtizedek óta kizárólag a gyalogosok által használt híd ugyanis az egyetlen összekötő kapocs Prága két leglátogatottabb történelmi övezete, az Óváros és a Hradzsin között. Lezárásával gyakorlatilag Prága szívét vágnák ketté, és megbénulna a turistaáradat.

A legfrissebb felmérések szerint naponta mintegy 30-35 ezer ember megy keresztül a hídon. A nevezetes utat az utóbbi évtizedekben sosem zárták el teljesen a turisták elől, még akkor sem, amikor Erzsébet angol királynő, vagy Bill Clinton, amerikai elnök sétált rajta végig.

Prága város vezetői azzal védekeznek, hogy a Louis Vuitton cég születésnapi bulija hatalmas és állítólag megfizethetetlen reklámot nyújt Prágának. A születésnapi buli résztvevői Európa különböző pontjairól veterán gépkocsikon érkeznek a cseh fővárosba. Madonna egyébként első ízben lép fel Kelet-Európában, és koncertjeit a Sazka Arénában mintegy 16 ezer néző láthatja. A prágai sajtó úgy tudja, hogy az amerikai popdíva prágai fellépéséért legalább 300 millió koronát, azaz több mint három milliárd forintnak megfelelő összeget kap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik