Élet-Stílus

Alonso szerint a gumik döntenek

A címvédő spanyol versenyző szerint az idei világbajnokság kimenetelét a gumik fogják eldönteni, mert az autók már elérték a maximális teljesítőképességüket.

„A Michelin, illetve a Bridgestone kezében vagyunk, a gumik akár fél másodperces különbséget jelenthetnek körönként” – nyilatkozta Fernando Alonso a Török Nagydíjat követően, ahol a második helyet szerezte meg az élete első győzelmét arató Felipe Massa mögött. A spanyol az utolsó körökben sikeresen verte vissza hétszeres német világbajnok, Michael Schumacher támadásait, és összetettben újabb két ponttal – tizenkettőre – növelte az előnyét az utolsó négy verseny előtt. A konstruktőröknél sokkal kiélezettebb a helyzet: a Renault előnye az isztambuli hétvége után mindössze két pontra apadt az idény második felére megtáltosodó Ferrarival szemben.

Mind a két csapat gőzerővel tesztel majd az elkövetkező napokban, hogy minél jobban felkészüljenek a hátralévő versenyekre. Legközelebb szeptember 10-én Monzában állnak rajthoz a pilóták. Papíron a Ferrarinak fekszik jobban az olasz pálya, és ezzel tisztában van Alonso is, de a véleménye szerint a másik három futamon már korántsem ilyen egyértelműek az erőviszonyok.

„Mindig is hangoztattuk, hogy szoros lesz a vébé vége, és igazunk lett” – nyilatkozta a Renault főmérnöke, Pat Symonds. „Nagyon örülök, hogy ismét lesz lehetőségünk tesztelni, hiszen nemrég száműzték a Forma–1-ből az ellensúlyos lengéscsillapítókat. A Michelinre óriási munka vár az elkövetkező héten, és biztos vagyok abban, hogy napokon belül mi is pontosabban tudni fogjuk, hogy hol állunk. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a hátralévő versenyek egytől egyig szorosak lesznek” – tette hozzá a főmérnök.

Hátralévő futamok:
Szeptember 10. Olasz Nagydíj (Autodromo Nazionale di Monza)
Október 1. Kínai Nagydíj (Shanghai International Circuit)
Október 8. Japán Nagydíj (Suzuka Circuit)
Október 22. Brazil Nagydíj (Autodromo Jose Carlos Pace)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik