Élet-Stílus

Még egy halálos kínai autó

Csúfosan megbukott egy újabb kínai autó a törésteszten. A Jiangling Landwind után ezúttal a Matizról koppintott Chery QQ vált potenciális koporsóvá.

Ismét megbukott egy kínai autó passzív biztonsági teljesítménye. A képek a Chery QQ nevű városi mini ütközési tesztjén készültek, amelyet az Euro NCAP-norma alapján hajtottak végre. Az autó deformálódó akadálynak ütközött, a becsapódás az orr-rész nem egészen felét érinti. A becsapódási sebességről nincs információnk, a szabványos Euro NCAP-tesztben ez amúgy 64 km/óra.

A vizsgálatban az autó orra lényegében megsemmisült, a küszöb bebicskázott, a tető berogyott, ami a karosszéria strukturális gyengeségét leplezi le. Feketén-fehéren látszik, hogy a vezető becsapódó teste szétlapítja a légzsák nélküli kormányt, és meggyűri a kormányoszlopot. Életére a fej- és mellkasi sérülések miatt sajnos szinte biztosan keresztet vethetünk, ilyenformán szinte mindegy, hogy a műszerfal meggyötri még a térdét és a lábszárát is. Egyedül az utas túlélési esélyei jobbak.

Korábban a Jiangling Landwind vallott kudarcot az ADAC német autóklub ütközési tesztjén. A korábbi Opel Fronterával rokon terepjáró nullacsillagos „teljesítményével” minden idők legrosszabb teszteredményét érte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik