Élet-Stílus

Hippitömeg a székesfehérvári Hairen

admin
admin

2006. 08. 25. 14:49

Ötezer embert várnak augusztus 25-én a Sóstói Stadionban megrendezett Hair szuperprodukcióra, mely ebben a formában kizárólag egyetlen alkalommal lesz látható.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata 1995 óta játssza a darabot Szurdi Miklós rendezésében. A pénteki előadás a stadion gyepén felállított hatalmas színpadon népes szereplőgárdát vonultat fel, a korábbi csapatot mintegy több száz további szereplő egészíti ki erre az estére. A produkció különlegességét jelzi az is, hogy az amatőr szereplők gázsi nélkül vállalták a fellépést.

A Rado-Ragni-MacDermot szerzőhármas Hair című alkotása 1968 óta folyamatosan jelen van a világ zenei színpadain, csak az eredeti Broadway- bemutató 1742 előadást ért meg, s film is készült a musicalből Milos Forman rendezésében. A Hair amióta megszületett egyet jelent a hippi életérzéssel, üzenete, a béke hirdetése, a lázadás a konvenciók ellen, és szabadság utáni vágy sosem megy ki a divatból. Szerzői egy nehéz korban akartak beszélni a háborúról, a békéről, a népek és fajok békés együttéléséről; a szerelemről, a szexről, a kábítószerekről, az alkoholról, a fegyverekről úgy, ahogy azt előttük nem sokan tették meg.

Az angol nyelvű darabot Szurdi Miklós és Szurdi András átdolgozásában 1995-ben mutatta be a fehérvári teátrum a Gór Nagy Mária Színitanoda és a Vörösmarty Színház közös produkciójaként, Szurdi Miklós rendezésében, a dalszövegeket Valla Attila fordította magyarra. Az előadás számos szereplőváltozáson ment át az évek során, de a „törzsgárda” a mai napig együtt játssza a Hairt: Berger szerepében Németh Attila, Bukowski szerepében többnyire Szomor György látható; Sheilát Xantus Barbara, Steve-t pedig Várfi Sándor alakítja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.