Élet-Stílus

Menedékház internetfüggőknek

admin
admin

2006. 08. 24. 17:30

Az egy éjszakára igénybe vehető éjjeli „menedék” szakemberek bevonásával igyekszik az internetfüggő fiatalokon segíteni.

Kínában megnyitották az első internetfüggők számára tervezett „menedékházat”, amelyben szociális munkások igyekeznek a túlzásba vitt játék és internet használat miatt kialakult gyermek-szülő konfliktusokat orvosolni.

Kínában egyre nagyobb gondokat okoz a virtuális világok által okozott szenvedélybetegség, illetve játékfüggőség intenzív terjedése. Az utóbbi években elsöprő sikert elkönyvelő online játékok világában egyre többen tévelyegnek tanácstalanul, segítség nélkül. A pszichológusok gyakran felvetik, hogy az internet a labilis személyiséggel rendelkező fiatalokat olyan illúzió világba varázsolhatják, amely a valós világ kihívásait elhomályosítva egyfajta éber álomban tarthatják őket.

Az ilyen fiatal azt gondolja, hogy valós események és valós kapcsolatok egész rendszerét élheti meg az ilyen játékok segítségével. A játékok egyre távolítják a mindennapoktól, barátoktól, más irányú elfoglaltságoktól. Az ilyen szintű függőség sokszor hasonló helyzetbe hozhatja a fiatalt, mint az alkohol, vagy a drog. A függőségbe került fiatal elhanyagolja a munkáját, a kapcsolatait és a családdal való viszonya is legtöbbször megromlik.

A Kínában most megnyitott intézmény az első komoly kísérlet a fiatalok játékszenvedélyének leküzdésére. A jelenleg mintegy 14 millió online játékost számláló kínai internetes közösségnek azonban a becslések szerint mintegy 5-10 százalékát is érintheti a probléma, amelyre a menedékhely megoldásokat keres.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.