Élet-Stílus

Karácsonyra olcsó Vista?

A Microsoft marketingesei már a Windows Vista bevezetésén gondolkodnak, míg az elemzők tavasz előtt nem remélik a sokat késett operációs rendszer megjelenését.

A Microsoft marketingszakemberei szerint a karácsonyi szezon nem feltétlenül a legjobb megjelenési időszak a Windows Vista megjelenésére. A számtalan vásárlási akció és a családi kassza más irányú kiürítése miatt azon vitáznak, hogy mivel lehetne a vásárlókat rávenni, hogy a megszokott ajándékok helyett operációs rendszer váltására költsenek a PC-vel rendelkezők. Redmond még árengedményeken gondolkodik, hogy a PC-tulajdonosokat rávegye az operációs rendszerük azonnali leváltására.

Az év végén kitörő vásárlási láz nem biztos, hogy a legoptimálisabb Windows-bevezetésre, mégis Kevin Kutz, a Microsoft egyik értékesítési igazgatója már kijelentette, hogy számos karácsonyi akcióról és promóciós lehetőségről tárgyalnak a PC-gyártókkal és a kereskedőkkel a siker érdekében.

Igazán érdekes a hírt annak fényében megvizsgálni, hogy a legnagyobb elemző cégek nem látnak semmilyen esélyt arra, hogy a Microsoft képes lesz karácsonyra elkészülni az új Windowszal, s ha el is készülne, akkor is még a sokszorosítás, a csomagolás és a terjesztés további heteket vehet igénybe a drága karácsonyi szezonból.

Nem sokan hiszik, hogy elkészül karácsony előtt

A Microsoft illetékesei ezzel ellentétben azt állítják, hogy novemberben elkészül az üzleti változat, és januárra legkésőbb az egyéni felhasználóknak szánt verzió. Ebben az ellentmondásos nyilatkozatdzsungelben csak bonyolítja a helyzetet, hogy a bétateszt verzió ugyan számos elemében előrelépést mutat a korábbiakhoz viszonyítva, még egyáltalán nem látszik, hogy a Vista közel lenne a megjelentetésre alkalmas állapothoz.

A Microsoftnak az egyéni felhasználói piacra vonatkozó célkitűzése láthatóan az, hogy az új, Intel processzorokkal működő komplett gépeken karácsonykor már Vista fusson – mondta Ted Schadler, a Forrester Research ipari elemzője. Ehhez azonban mindennel el kell készülniük a fejlesztőknek jóval az ünnep előtt. Sokak szerint azonban erre a Microsoftnak semmi esélye, és a Windows Vista tovább csúszik 2007 tavaszára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik