Élet-Stílus

17 millió amerikai szavazott az M0-s hídra

17 millió amerikai szavazott az M0-s hídra 1

Colbert hidunk lesz? (vezess.hu)




17 millió amerikai szavazott az M0-s hídra 2

2008-ra készülhet el (vezess.hu)

A tervek szerint 2008-ra elkészülő új, M0-s Északi-híd nevére 1 hónap ezelőtt lehetett elkezdeni a szavazást. Nemcsak hogy szavazni lehetett, de bárki javasolhatott nevet is, és azt bocsáthatta szavazásra.

Így kerülhettek olyan nevek a listába, mint Bud Spencer, James Bond, Petrocelli, David Hasselhof vagy a mostanában rendkívüli népszerűségnek örvendő Chuck Norris! Utóbbi toplistás helyezést ért el a szavazáson, és úgy tűnt, akár leverheti Zrínyit vagy Hofi Gézát is.

A hollywoodi akciósztár még egy szerény nyilatkozatot is tett, miszerint nem hinné, hogy róla kellene elnevezni a hidat, de azért örül, hogy ennyire népszerű Magyarországon. Valószínűleg ekkor figyelt fel a hírre Stephen Colbert, amerikai humorista, aki azóta kenterbe verte a Texas rangert!

Colbert neve itthon alig ismert, Amerikában viszont a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb közéleti személyisége közé választotta, ráadásul naponta jelentkező tévéműsora van. Itt kérte a tévénézőket arra, hogy szavazzanak a nevére, és pontos instrukciókat adott, hogyan navigáljanak el a magyar nyelvű oldalon. A videó itt tekinthető meg!

A szavazás lezárásakor az első helyen Stephen Colbert, egyesült államokbeli humorista állt 17 231 724 szavazattal, ami az összes voks 53 százaléka. A második helyen szerepelt 2 062 649 szavazattal a Zrínyi híd, ez az összes szavazat 6 százaléka, míg a harmadik legtöbb szavazatot, 1 805 118 darabot a Pató Pál név kapta.

A híd nevét egy bizottság véglegesíti majd, és különböző szempontok alapján dönt az esélyesek közül. Nem valószínű, hogy Stephen Colbert neve ott lesz majd a listán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik