Élet-Stílus

Támadás az iPod nano ellen

A SanDisk legújabb MP3 lejátszója kétszer annyi zene tárolására képes, mint a piacvezető iPod Nano. A fotó és videonézésre is alkalmas eszköz komoly kihívást jelenthet az Apple által uralt piac számára.

A 8 gigabyte-os SanDisk Sansa e280 jelenleg a legnagyobb kapacitású MP3 lejátszó ebben a kategóriában. Az alapmemória természetesen egy Micro SD kártya segítségével akár 10 gigabyte-osra is bővíthető. Az amerikai bevezetés alatt álló termék 250 dolláros árával komoly kihívás elé állítja a konkurens gyártókat, elsősorban az Apple piacán okozhat zavarokat, de a Microsoft tervezett zenelejátszójának karácsonyi sikerét is megzavarhatja.

A legkisebb kapacitású Sansa 2 gigabyte-os és az árát úgy kalkulálták, hogy a konkurens iPod Nano áránál 30 százalékkal olcsóbb legyen. A Sansa kínálata 2,4, 6 és 8 gigás modellekből áll, amelyek ára 140 dollár körül indul.

A kalifornia központú SanDisk a világ legnagyobb szállítója telefonokhoz, digitális fényképezőgépekhez, mobil eszközökhöz tervezett memóriakártyák területén.

A cég most piacra dobott MP3 lejátszójának olcsó árait azzal indokolta, hogy az ilyen eszközök árát alapvetően a memória ára határozza meg, amelyet mivel a vállalat saját maga állít elő lényegesen jobb áron képes tartani, mintha egy partnertől kellene megvásárolnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik