Élet-Stílus

500 köbméter fát kaszált el a vihar

admin
admin

2006. 08. 21. 12:41

A vasárnapi vihar nem kímélte a Budai Parkerdőt sem: mintegy 500 köbméternyi faanyag dőlt a földre egy fél óra leforgása alatt - közölte a Pilisi Parkerdő Rt.

Az erdőszéli közutakat a tűzoltóság azonnal megtisztította a kidőlt fáktól, azóta pedig a Budapesti Erdészet szakemberei folytatják a kármentesítést. Csak a faanyag feldarabolása és elszállítása több millió forintos pluszköltséget jelent az erdészet számára.

A legnagyobb kár a Hármashatár-hegy és a Normafa közötti erdőterületet érte. A vihar erejére jellemző, hogy nemcsak magányosan álló fákat döntött ki, hanem a terhelést sokkal jobban elviselő zárt erdőállományban is letörte a fák a koronáját – olvasható a közleményben. A sérült, idős fák a legtöbb esetben már nem tudnak regenerálódni, ezért gondoskodni kell az új erdő neveléséről. A szükséges pótlási munkák nagysága és költsége a károk felszámolása után mérhető fel.

A kárelhárítás során az erdészet elsősorban a közvetlen balesetveszély elhárítására és a közutak járhatóvá tételére koncentrál. Ezen veszélyek elhárítása után, egy-két nap múlva kezdődhet az erdei sétautak felszabadítása és a zárt erdőállományban keletkezett károk felszámolása. A pótlások az őszi időszakban kezdődhetnek – tudatták.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.