Élet-Stílus

Hiller: nincs jó helyzetben a magyar kultúra

admin
admin

2006. 08. 20. 15:53

A magyar kultúra területén tapasztalható hiányosságokról beszélt Hiller István kulturális és oktatási miniszter vasárnap a Néprajzi Múzeumban megtartott díjátadó ünnepségen.

“Sok minden nincs rendben. Erről beszélni a kultúra területén (…), az oktatás területén nekem kötelességem” – fogalmazott Hiller István. A miniszter nem akart “ünneprontó lenni”, de hangsúlyozta, hogy a Néprajzi Múzeum “aranyos pompája ne tévesszen meg senkit”.

Az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából kitüntetett csaknem száz népművelő előtt a kulturális és oktatási tárca vezetője kijelentette: “azok a helyek, központok, városainkban, falvainkban, ahol a kultúrát szolgálják, az esetek túlnyomó többségében rossz állapotban vannak. Nem a hely szelleme, hanem maga a hely.”

Hiller István hangsúlyozta, hogy a felújítás sok helyen elengedhetetlen, majd a kormány szándékát megfogalmazva leszögezte, elkötelezett híve annak, hogy a magyar kultúra infrastruktúráját az elkövetkező évek során folyamatosan és fokozatosan megerősítsék.

A kormánykitüntetéseket, a közgyűjteményi-, közművelődési, oktatási-díjakat és miniszteri elismeréseket átadó ünnepségen Hiller István megjegyezte: fontos a hagyományőrzés és hagyományteremtés, de “szükség van az új kultúra elfogadására is (…), hogy a magyar kultúra ne csak fennmaradjon, de erősödjön is”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.