Élet-Stílus

Hétfőtől építik a SZIN-t

Az Újszegedi Partfürdőn 6 hektáros területén hétfőn 200 ember kezdi el építeni az augusztus 23-án kezdődő Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) programhelyszíneit.

Az idén négynapos fesztivál nyolc színpadán és további helyszínein 158 koncert és számos más program várja a látogatókat. A legnagyobb, 450 négyzetméteres színpad előterében 25 ezer ember élvezheti a fellépő sztáregyüttesek – a Transglobal Underground, The Tarantinos, Toy Dolls – produkcióját. A színpadokon 465 reflektor és 64 intelligens lámpa gondoskodik a megfelelő koncert fényekről.

A fesztiválra összesen 4 ezer négyzetméternyi sátrat építenek föl, ezek közül az 1500 négyzetméteres Globe Party Sátor lesz a legnagyobb. A látogatók étkezéséről és a szomjoltásról 13 vendéglátóegység gondoskodik majd, lesz köztük négy melegkonyhás egység, egy kürtöskalácsos, egy főtt kukoricás és egy élelmiszerbolt is.

A vendégek biztonságára egy műszakban 85 fő vigyáz, a Tisza belvárosi szakaszán pedig két motorcsónak cirkál majd. A tisztaságról a reggeli nagytakarítások alkalmával 50 fő gondoskodik, 25 ember pedig napközben gyűjti és szállítja a szemetet.

A SZIN területén összesen 145 illemhelyet használhat majd a nagyérdemű, a már meglévő 50 zuhanyzó mellé pedig 4 tusolókabint telepítenek a szervezők, és két helyen ingyenes csomagmegőrző áll a fesztiválozók rendelkezésére. A rendezők a tavalyihoz képest megduplázták a jegypénztárak számát is, idén kilenc helyen váltható belépő a fesztiválra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik