Élet-Stílus

Bárki indulhat a Google programozóversenyén

A Google Code Jam versenyére már hétfőtől lehet regisztrálni, a nagy megmérettetés azonban csak – a döntő – október 27-én lesz a cég New York-i irodájában.

A Google bejelentette, hogy már lehet regisztrálni Google Code Jam 2006 versenyére. A legjobb 100 indulót a Google fogja vendégül látni a New Yorkban megrendezendő döntőn. A Google évente megrendezett programozóversenyén a résztvevőknek olyan feladatok sorozatával kell megküzdeniük, ahol számítástechnikai ismereteiket és kreativitásukat egyaránt hasznosítaniuk kell.

„A Google Code Jam egy hihetetlen lehetőség a világ legtehetségesebb és legfürgébb számítógépzsenijeinek, hogy találkozzanak és nemzetközi küzdőtéren mérjék össze erejüket”, mondta Alan Eustace, a cég mérnöki üzletágának alelnöke. „A Google büszkén támogatja azokat a fantasztikus programozókat, akik megpróbálnak megbirkózni a világ legnehezebb programozási problémáival.”

Idén először tartják a döntőt New Yorkban, és a vállalat az utazáson felül 155 000 dollár összértékben oszt ki nyereményeket. A 10 ezer dolláros fődíj mellett a győztes általában nem szűkölködik munkaajánlatokban sem.

A Code Jamre való regisztráció szeptember 5-én, a selejtezők kezdőnapján zárul. Tavaly 32 országból több mint 14 500-an jelentkeztek, hogy részt vehessenek a versenyen. Közülük a Lengyelországból érkező Marek Cygan nyerte el a fődíjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik