Élet-Stílus

Egyhetes buli vezeti fel a debreceni virágkarnevált

A debreceni Kossuth téren opera-operett gálával kezdődött meg kedd este a karneváli hét programsorozata, amelynek csúcspontja minden évben augusztus 20-án a nemzetközi virágkarnevál.

A virágkocsik felvonulását megelőző napokban Debrecen főterén minden este különböző együttesek mutatkoznak be: az opera-operett gálát követően másnap az Old Boys, majd a 100 tagú Cigányzenekar, a Black II. Black együttes, augusztus 19-én pedig a világhírű Hot Chocolate együttes lép a közönség elé. Augusztus 20-án a virágünnepen karneváli futással kezdődik reggel az egyébként éjszakába nyúló programsorozat, amelynek keretében a virágdíszbe öltöztetett kocsik kétszer vonulnak majd végig Debrecenen.

Az idei karneválon, amelyre több százezer látogatót várnak, 16 virágkocsiból és 18 hazai, illetve külföldi művészeti csoportból álló karneváli menetet láthatnak az érdeklődők. A fesztiválra Bulgáriából, Macedóniából, Spanyolországból, Törökországból, Görögországból, Szerbiából, Izraelből, Portugáliából és Olaszországból érkeznek táncosok. A virágkocsik díszítése már javában tart a cívisvárosban.

A hungarocellalapú figurákra először a száraz virágok kerülnek fel, majd a virágkarnevált megelőző éjjel élő virágruhába öltöztetik a kompozíciókat.

Számítások szerint a 16 virágkocsihoz több mint hárommillió szál friss és száraz virágot használnak fel. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is őszirózsából, kardvirágból és büdöskéből kerül fel a legtöbb virág a kompozíciókra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik