Élet-Stílus

4 millió notebook-akkut hív vissza a Dell

A világ legnagyobb személyiszámítógép-gyártója, az amerikai Dell 4,1 millió darab notebook-akkumulátort hív vissza és cserél le.

Több mint négymillió notebookot érint a Dell mostani visszahívási akciója, így ez a legnagyobb ilyen fiaskó a vállalat 22 éves történetében.

A Sony által előállított lithium-ion akkumulátorok hajlamosak a túlhevülésre – jelentette be a konszern szóvivője. Egyes esetekben füstképződésre is sor kerülhet, és a számítógép akár tüzet is foghat.

A Dell három nappal a második negyedévi mérlegeredményének közzététele előtt hozta nyilvánosságra a visszahívási akciót. Részvénye a tőzsdén kívüli kereskedelemben 1,3 százalékot veszített árfolyamából. A konszern szóvivője szerint az akció nem gyakorol jelentős hatást az eredményre.

Az akció szinte minden ötödik, 2004 áprilisa és 2006 júliusa között értékesített Dell notebookra vonatkozik. Az érintett modellek egyebek között a Latitude, az Inspiron és a Precision.

A személyi számítógépek világpiacán kialakult kiélezett árharc komoly nyomás alá helyezte a Dell eredményét. A konszern nemrégiben az árversenyre és a lassuló piaci növekedésre hivatkozva visszafogni kényszerült éves nyereség- és forgalmi előrejelzését. Az elmúlt negyedévekben a Dell forgalom-visszaesést volt kénytelen elkönyvelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik