Élet-Stílus

Demonstráltak a szurkolók a Fradi-meccs előtt

Mintegy ezer szurkoló vett részt a Ferencváros-Jászapáti NB II-es labdarúgó-mérkőzés előtt szervezett demonstráción, amely az "összefogás napja" elnevezést kapta. Összetűzésekre nem került sor.

A békésnek meghirdetett kezdeményezés első perceiben olyan dal szólt a hangszórókból, melynek refrénje “törjetek, zúzzatok!” volt, de erre végül is nem került sor, a kivezényelt rendőröknek egyszer sem kellett közbeavatkozniuk.

A helyzetet elemezték

A demonstrációt hivatalosan Magyar Balázs, a Ferencvárosi Szurkolók Szövetségének (FSZSZ) elnöke nyitotta meg, aki beszédében azt elemezte, mi vezetett odáig, hogy a csapat az NB II Keleti csoportjában kénytelen szerepelni.

Hangsúlyozta, hogy a kialakult helyzetért a magyar államot is felelősség terheli, amely más kluboknak “stadiont épített (Újpest) vagy egy forintért átengedte 32 hektár telek vagyonkezelői jogát (Vasas), miközben a Ferencváros pénzért sem juthatott hozzá nyolc hektárhoz”.

Ináncsy távozását követelték

Később Kopeczky Lajos korábbi sportriporter, Springer Miklós, a Ferencvárost alapító Springer Ferenc unokája, Kű Lajos, a zöld-fehérek legendás játékosa, Bánki József sportújságíró, a zöld-fehérek korábbi futballistája és Boros Bánk Levente, az FSZSZ alelnöke szólt a drukkerekhez. Valamennyi felszólaló Ináncsy Miklós klubelnök és az elnökség azonnali távozását követelte.

Az eseményen többször elhangzott, hogy a szurkolók azzal segítenek a legtöbbet, ha minden meccsre elkísérik és sportszerűen buzdítják a csapatot. A Jászapáti elleni bajnokira érkező ferencvárosi futballistákat óriási ünneplésben részesítették a drukkerek, Lipcsei Péter csapatkapitány rövid beszédében sportszerű buzdítást kért.

Kopeczky Lajos kijelentette: Ináncsy Miklós nemrég hatmilliárd forintért értékesítette vágóhídját, a befolyó összegből egymilliárddal megoldhatta volna a Ferencváros pénzügyi gondjait.

Boros Bánk Levente úgy vélte, a ferencvárosi vezetőknek nincs koncepciójuk a klub vezetésére. Idegen nyelveket beszélő, közgazdász, jogi végzettségű, a klubhoz kötődő embereket követelt a klub élére.

Egy percig nem mozdulnak

A demonstráció végén bejelentették, hogy a ferencvárosi játékosok úgy tiltakoznak az élvonalból történt kizárás ellen, hogy a kezdő sípszó után egy percig mozdulatlanul állnak a pályán és arra kérik a szurkolókat, teljes csendben várják végig ezt az időt.

Az 1899-ben alapított klub csapata először szerepel a másodosztályban. Erre azt követően kerül sor, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága július 25-én nem adta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik