Élet-Stílus

Programok a zöldben

Elvetemült túrák, száz kilométeres tekerés, könnyed kirándulás hegyi kerékpárral és gyalogosan Zalában, Szolnok környékén és a Pilisben, sportprogramok, futóverseny a Balaton partján – a zöldbe hív az FigyelőNet.

A Völgyet múlt héten megmozgató Különösen Elvetemült Túrázók Klubja ezen a szombaton várutakat kínál Zalában. A legkedvezőbb távnak a 17 kilométeres tűnik a Zalaszántó -Sztupa – Tátikahidegkút – Tátika, várrom – Halomsírok – Zalaszántó útvonalon. Nevezési díj 450 forint, Nevezni szombat reggel 6-10 óráig lehet Zalaszántón, az általános iskolában (Fő utca). Ennél sokkal elvetemültebb viszont az ugyancsak Zalaszántóról induló Hosszú két várút és Rövid két várút 44 és 26 kilométeres távja. A szervezők 600 forintért szállást is biztosítanak az általános iskola tantermeiben.

Betyártúra Bugacon

Gyalogosan és hegyi kerékpárral betyárkodik Bugacon a Zöldgömb Sport Klub szombaton. A Bugaci Betyártúra távja 23 kilométer, indulni a 8-9 óráig lehet Kecskemétről, a kisvasút végállomásáról. A táv célja Orgovány, Művelődési ház, a szintidő gyalogosan 6, kerékpárral 4 óra. A szintemelkedés sem veszélyes, mindössze 30 méter, a nevezési díj 500 forint.

Szent István napi túrát és gördülést szervez szombatra a Gördögök SE Szolnok környékén. A veszélyesnek tűnő egyik, 100 kilométeres távot barátságosabbá teszi a mindössze 200 méteres szintemelkedés, és a 9 órás szintidő. Tekintve, hogy kerékpárral kell megtenni, könnyű, kocogós tempóban kell tekerni, gondot egyedül a nyereg keménysége okozhat. Kevésbé megszállottak azonban inkább a 66, 33, vagy 17 kilométeres távot válasszák két keréken, vagy két lábon. A túrák 7-10 óráig indulnak, a részvételi díj távtól függően 800-1200 forint.

A túrákról részletes felvilágosítás, a szervezők adatai a Teljesítménytúrázók Társasága honlapján található. Az esetleges változtatások nyomon követésére is érdemes egyet kattintani.

Túra a Pilisben

A fővárosiakat csábítja a zöldbe vasárnap a II. kerületi Természetbarát Sportkör: a 17 kilométeres pilisi túra útvonala Pilisszentlászló – Prédikáló-szék – Rám-völgy – Magas-hegy – Dobogókő. Részvételi díj mindössze az útiköltség, találkozó vasárnap 7:15-kor a Batthyány téri HÉV-pénztárnál.

Futóverseny Csopakon

Futóversenyt szervez szombatra a Veszprémi Bridzs és Tájékozódási Sport Egyesület. A 3 és 10 kilométer hosszú távok Csopak utcáin és kerékpárúton haladnak. Rajt 18 órakor a strand előtti parkolóból, nevezési díj a helyszínen 1500 (3 km) és 2000 (10 km) forint.

Elmarad az öbölátúszás

A hétvégén az erős szél és várhatóan sok csapadék miatt augusztus 12-13-án sem rendezik meg az öbölátúszást a Balatonon. A hosszú távú meteorológiai előrejelzések szerint a jövő hétvégén sokkal jobb idő lesz: a versenyt megelőző napokban 28-30 fokos meleg várható, így visszamelegedhet a most már csak 19 fokos Balaton, ezért augusztus 19-én kerülhet sor a verseny lebonyolítására. A rendezvény háziasszonya Kovács Ágnes olimpiai bajnok, míg házigazdája Zubor Attila, Magyarország leggyorsabb úszója, fővédnöke pedig Cseh László lesz. A rajtnál és a célba érkeztetésnél a Miss Balaton 2006 királynője és udvarhölgyei fognak segédkezni.

Aki mégis mindenáron a Balatonnál szeretne sportolni, annak 30 balatoni városban kínál játékos sportélményt a Mozdulj Balaton! eseménysorozat. Szombaton a tó melletti strandokon labdarúgás, lábtenisz, strandkézilabda, strandröplabda, streetball, tollaslabda közül válogathat a strandok közönsége. Nevezési díj nincs, további információk a www.mozduljbalaton.hu oldalon találhatók.

Részletes felvilágosítás, a szervezők adatai és az esetleges változások a Zöld Pont honlapján található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik