Élet-Stílus

Hamarosan újra felépül a Borfalu

Idén több mint 90 borászat számára nyílik rendhagyó lehetőség a magyar borok és borfalvak bemutatására. Tíz pálinkatermelő és számos bioélelmiszer-készítő is elhozza portékáját.

„Ismerje meg a bort, a borászmestert! Legyen ínyenc, váljon szakértővé!” – ezek a fő jelszavai az augusztus 16–20. között a Felvonulási téren rendezendő Borfalunak.

A tájékoztatón megjelent két történelmi múltú borvidék városának polgármestere: Abasárról Lénártné Benei Anikó érkezett, Kocsis Imre Antal pedig Szekszárdról. Délután 14 óráig ingyenes a belépés, 14 órától ezer forint a belépő. Az idén nem lesznek kóstolójegyek – pénzzel kell fizetni a kóstolásért, és persze az ételekért is. Az ilyenkor szokásos vásári, búcsúi ételkínálat mellett különösen nagy lesz a választék sajtokból – ígérte Gede Kata rendezvényigazgató a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.

A Borfalu annyiban különbözik a szeptember eleji szokásos várbéli borfesztiváltól, hogy elsősorban a magyar kistermelők jelennek meg ezen a rendezvényen, külföldiek és borkereskedők nem. Az idén szerencsére nem esik egybe időben a két rendezvény.

A boros rendezvényt gazdag kulturális program kíséri. A zeneigazgató Bolba Lajos személyesen számolt be a népzenei együttesekről és az esti musical „koktélokról”, a fúvószenekarok, ciágnyzenekarok, szólóhangszeres művészek, gyermektáncegyüttesek és társastánccsoportok fellépéséről. A műfaj széles: Turi Lajos Luitól Waszlavik Gazember Lászlóig és Havasi Balázsig; mindenki megtalálhatja majd a számára kedvenc muzsikát. Felvonulnak a borlovagrendek, lesz borverseny és ökumenikus boráldás is a három tolcsvai felekezet lelkipásztorainak celebrálásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik